Успешно приключиха последните изпитания на системата за онлайн приемни изпити. Стартираме на 22 юни

четвъртък, 18 юни 2020 12:36

След успешния старт на новата онлайн система за подаване на документи за участие в редовните изпити и за класиране, разработена от нашите IT специалисти по решение на Академичния съвет, днес успешно приключиха и последните изпитания на новата система за онлайн приемни изпити. Стартът е на 22 юни, когато е изпитът по география на България – първият от трите предварителни изпити, които ще се проведат онлайн.

Всеки изпит е тест с 40 въпроса (състоящ се от един специален модул по основен приемен изпит) и продължителност 1 час и 30 минути.

Във фейсбук профила на УНСС е публикуван анимиран клип, в който кандидат-студентите могат да се запознаят с технологията и инструкцията за провеждане на онлайн изпитите: какви приложения трябва да свалят, как да се регистрират и да отбелязват верните според тях отговори от теста (с възможности за корекции), как да потвърдят приключването на изпита (на снимките долу).

                

Системата за онлайн приемни изпити, която е първата по рода си в България, е съобразена с най-новите дигитални технологии и гарантира пълна сигурност на кандидатстудентската информация.

Системата, разработена по решение на Академичния съвет, е базирана на изкуствен интелект, пълна автентификация (доказване на самоличността) на кандидат-студентите и криптиране и цифрово подписване на оценките от приемните изпити.

Галерия снимки от Успешно приключиха последните изпитания на системата  за онлайн приемни изпити.  ...