Дарение в навечерието на юбилея

сряда, 20 май 2020 13:16

УНСС получи поздравления по случай 100-годишнината от директора на Руския културно-информационен център (РКИЦ) в София г-жа Олга Широкова.

На срещата, проведена в навечерието на юбилея, тя връчи на ректора проф. Димитър Димитров поздравителен адрес от името на представителството на Россътрудничество (на снимката долу).

Направено беше направено ценно дарение от 400 книги, речници, албуми, учебници и помагала, предназначени за кабинета „Русский мир“ и университетската библиотека.

Ректорът благодари за поздравленията и за дарението и връчи на ръководителя на РКИЦ юбилеен плакет „100 години УНСС“ (на снимката долу).

Проф. Димитров и г-жа Широкова обсъдиха перспективите за продължаване на сътрудничеството между двете институции в образователната и научната сфера и възможностите за обучение на руски студенти в нашия университет.

На срещата присъстваха представители на РКИЦ, ръководителят на катедра „Чужди езици и приложна лингвистика“ проф. Даниела Кох-Кожухарова и доц. Антония Пенчева, която разказа за работата на кабинета, за интензивните контакти на преподавателите русисти с РКИЦ и провежданите съвместни дейности.

Разговорите с представителите на РКИЦ продължиха в кабинета „Русский мир“, където бяха предадени дарените книги (на снимката долу). 

Пред паметника на проф. Стефан Бобчев

Галерия снимки от Дарение в навечерието на юбилея ...