Нов рекорд по брой на участниците в Националното състезание по приложна информатика и статистика

събота, 29 февруари 2020 15:41

УНСС и Асоциацията на икономическите училища в България (АИУБ) поставиха нов рекорд по брой на участниците в Националното състезание по приложна информатика и статистика, което се проведе на 29 февруари т.г. В него се включиха средношколци от 9 училища – членове на АИУБ, и три езикови гимназии от страната.

Участници в състезанието с проф. д-р Даниела Фесчиян

На откриването на състезанието присъстваха ректорът проф. д-р Димитър Димитров, проф. д-р Даниела Фесчиян, зам.-председател на АИУБ, проф. д-р Камелия Стефанова, декан на факултет „Приложна информатика и статистика“, проф. д.ик.н. Валентин Кисимов, директор на Центъра за компютърни иновативни системи, г-н Валери Дикльовски, директор на дирекция „Информационни технологии“, и г-жа Калина Гергова, зам.-директор на Националната търговско-банкова гимназия (на снимката долу).

Проф. Фесчиян откри състезанието, представи участниците, поздрави учениците за куража да се явят на едно от най-тежките състезания, организирани от АИУБ, обхващащо две академични дисциплини, и изрази увереност в отличната им подготовка.

Пожелавам ви да станете част от стотния випуск студенти на УНСС, обърна се към състезателите ректорът проф. Димитров и подчерта големите възможности за обучение, които нашият университет предлага като лидер в българското образователно пространство.

Ректорът проф. Димитров поздравява участниците в състезанието

Състезателите бяха приветствани и от проф. Стефанова.

Сертификатите на победителите ще бъдат връчени от ректора проф. Димитров на 5 март от 14.00 часа в зала "Тържествена".

Галерия снимки от Нов рекорд по брой на участниците в Националното състезание по приложна информат ...