Дипломираха се магистрите по право

неделя, 23 февруари 2020 9:25

На тържествена церемония в аула „Максима“ бяха връчени дипломите на магистрите от специалност „Право“.

„Вие се дипломирате в годината, когато отбелязваме 100-годишнината на УНСС. Наскоро УНСС получи наградата на в. „24 часа“ за най-престижен университет в България според работодателите и преподавателите от висшите училища в страната. Затова гледайте положително на вашето бъдещо развитие“, обърна се към дипломантите ректорът проф. д-р Димитър Димитров.

Проф. д-р Димитър Димитров

„Голямото призвание на новото поколение юристи е да върне България в руслото на закона. Тогава и образованието ще бъде гаранция за успех в новото общество“, изтъкна евродепутатът Иво Христов.

Г-н Иво Христов

„От позицията на практикуващ юрист искам да ви кажа, че имате страхотна професия, която ще ви разкрие многообразието на живота. Упражнявайте професията си с компетентност, достойнство и честност. Печелете битките си с уважение към противника. Нека ваш ръководител, законодател и съдия да бъдат доброто и справедливостта, пожела на абсолвентите г-жа Мадлен Петрова, съдия във Върховния административен съд.

Г-жа Мадлен Петрова

Секретарят на Алумни клуба на Юридическия факултет г-н Ивайло Енчев връчи почетна награда на отличничката на випуска Ивелина Димитрова. „Не губете желание за развитието си в личен и професионален план. Като горд възпитаник на УНСС и на неговия Юридически факултет ви съветвам да не прекъсвате връзката с преподавателите и колегите си, за да запазим реномето на нашия университет като най-добър в България“, каза той.

Г-н Ивайло Енчев
Секретарят на Алумни клуба връчва почетна награда на отличничката на випуска Ивелина Димитрова

„Преподаването не е просто професия, то е призвание. През годините ни обучаваха едни от най-добрите преподаватели и действащи юристи. Ключът за успеха не се крие само в нашите преподаватели и усилията, които сме положили, но и в хората, които вярваха в нас и ни помагаха през изминалите години. Това бяха най-хубавите ни 6 години. Освен в университета, ще бъдем колеги и в живота. Пазете правото, защото бъдещето е в нашите ръце. Не са важни оценките в дипломите ни, а тези, които ще ни постави животът“, обърна си към своите колеги Ивелина Димитрова.

Ивелина Димитрова

„Упражняването на юридическата професия изисква дисциплина, житейски усет, етика и чувство за справедливост. Правото е инструмент, необходим на обществото. От вас зависи как той ще бъде употребяван, посъветва абсолвентите доц. д-р Захари Торманов, декан на Юридическия факултет.

Доц. д-р Захари Торманов

„Не избягвайте трудните казуси. Те каляват юриста и са най-прекият път за трупане на професионален опит. Не подценявайте леките казуси. Те може да крият подводни камъни. Подхождайте отговорно към професията“, подчерта доц. д-р Мирослав Димитров, зам.-декан на Юридическия факултет.

Доц. д-р Мирослав Димитров

„Винаги можете да се обръщате към нас. Убедена съм, че всеки от вас ще намери най-доброто решение за своя професионален път. Каквото и да изберете, вие ще сте на прав път“, обърна се към дипломантите доц. д-р Диана Маринова, зам.-декан на Юридическия факултет.

Доц. д-р Диана Маринова

Церемонията продължи с връчване на дипломите.

Галерия снимки от Дипломираха се магистрите по право ...