Сертификати и награди за отличниците в Националното състезание по финанси и счетоводство

сряда, 18 декември 2019 15:11

В зала „Тържествена“ на 17 декември т.г. бяха връчени сертификатите на отличниците от Националното състезание по финанси и счетоводство, в което през тази година имаше рекорден брой участници - 600 ученици от 40-те средни училища-членове на Асоциацията на икономическите училища в България (АИУБ) и четирите водещи езикови гимназии в страната (на снимката долу).

Според приетия от Академичния съвет регламент, на всички участници, получили сертификати, се признава оценка "отличен 6.00" за кандидатстудентския изпит в поднаправление "Финанси, счетоводство и контрол" за учебната 2020/2021 г.

Първото място си поделиха четирима участници, които получиха и персонални награди от Кока Кола Хеленик в размер на 1500 лв. За средношколците, класирали се на първите десет места фирмата осигурява четиримесечен платен стаж.

За втора поредна година АИУБ показва как може да действат заедно средните училища, университетът и бизнесът. Тази година доказахте изключителното си доверие в нашия университет и това, че УНСС е на първо място в България, заяви проф. д-р Даниела Фесчиян, заместник-председател на Асоциацията и заместник-ръководител катедра "Счетоводство и анализ".

Проф. Даниела Фесчиян

Вие ще се влеете в авангарда на стотния випуск, защото през следващата година нашият университет ще чества своя стогодишен юбилей. УНСС е най-големият университет в Република България и единствен с над 20 000 хил. студенти. Нашият университет е и най-голямото бизнес училище в Югоизточна Европа. Убеден съм, че сред вас има бъдещи бизнес лидери и лидери в управлението на държавата, изтъкна проф. д.ик.н. Стати Статев, ректор на УНСС, под чийто патронаж се проведе състезанието.

Проф. Стати Статев

Това състезание беше седмо поредно под патронажа на ректора на УНСС, каза г-жа Емилия Иванова, директор на Националната търговско-банкова гимназия (НТБГ). Тя връчи златен медал за отличие – най-високата награда на НТБГ, и почетна грамота за дългогодишно ползотворно сътрудничество и ефективно подпомагане на професионалното израстване на учителите и учениците от НТБГ на ректора проф. Статев. Със златни медали за отличие и почетни грамоти бяха наградени и доц. д-р Миланка Славова, заместник-ректор по обучението в ОКС "бакалавър" и продължаващо обучение, доц. д-р Стела Ралева, заместник-ректор по обучението в ОКС "магистър" и дистанционно обучение, и проф. Даниела Фесчиян.

Г-жа Емилия Иванова

Поздравявам ви за организирането на това събитие. Много се радвам да видя толкова много млади хора и на възможността да подпомогнем тяхното бъдещо развитие. Вземете най-доброто от това, което ви предстои. Надяваме се да ви видим при нас, заяви г-н Николаос Арванитис, мениджър “Управление на вземанията и кредитните лимити” към Кока Кола Хеленик.

Г-н Николаос Арванитис

Събитието продължи с връчването на сертификатите на отличниците.

Галерия снимки от Сертификати и награди за отличниците  в Националното състезание по финанси и сче ...