Рекорден брой участници в Националното състезание по финанси и счетоводство

неделя, 15 декември 2019 17:44

„В навечерието на 100-годишния юбилей на Университета за национално и световно стопанство поставяме нов рекорд по брой на участници в национално състезание - 600 ученици от 40-те средни училища-членове на Асоциацията на икономическите училища в България (АИУБ) и четирите водещи езикови гимназии в страната. С тези думи проф. д-р Даниела Фесчиян, зам.-председател на АИУБ и зам.-ръководител на катедра „Счетоводство и анализ“, откри Националното състезание по финанси и счетоводство.

Проф. Фесчиян с участници в състезанието

„Броят и подготовката на участниците в днешното състезание са безспорно признание за интереса към нашия университет – лидер в образователното пространство на България. Ние поставихме ново начало. АИУБ обедини усилията на средните училища, университета и бизнеса в откриването на таланти", посочи проф. Фесчиян. Тя благодари на Кока-Кола Хеленик - спонсор на състезанието. Фирмата за втора поредна година предоставя парична награда на победителя в състезанието в размер на 1500 лв. и 10 платени четиримесечни стажа с поемане на квартирни разходи за десетте лауреати на конкурса. „Това е уникална възможност за съчетаване на фундаменталните знания, които дава университетът, и практиката, и то още при приема на студенти“, подчерта проф. Фесчиян (на снимките долу).

Проф. Фесчиян изрази специалната си благодарност към преподавателите от средните училища, участвали в подготовката на състезателите (на снимката долу).

Състезателите бяха поздравени и от г-жа Емилия Иванова, член на КС на АИУБ и директор на Националната търговско-банкова гимназия. Тя акцентира върху големите възможности, които състезанието дава, и подчерта дългия път, извървян от Асоциацията, за да се стигне до рекордния брой участници.

В продължение на 2,5 астрономически часа средношколците решаваха тест по финанси и счетоводство в Тестовия център и университетската библиотека.

Галерия снимки от Рекорден брой участници в Националното състезание  по финанси и счетоводство ...