Осмодекемврийски спортен празник на УНСС

сряда, 04 декември 2019 16:04

В препълнената спортна зала на СК „Бонсист“ се проведе традиционният Осмодекемврийски спортен празник на нашия университет. Под аплодисментите на присъстващите бяха посрещнати спортистите и представителните отбори на УНСС, които и тази година са сред най-добрите в националните състезания и универсиади.

Препълнената спортна зала

Особено е чувството, когато откриваш 99-ия юбилеен празник на любимия си университет в навечерието на неговата стогодишнина. Упрекваха ме, че прекалено много толерирам спорта. Това е най-щастливият упрек, който съм имал. Ще продължавам да настоявам спортът да бъде на челно място. Добродетелите и качествата, които дава спортът, са тези, които движат духовното съвършенство на човека. С тези думи ректорът проф. д.ик.н. Стати Статев откри празника.

Проф. д.ик.н. Стати Статев. Вляво: заместник-ректорите доц. д-р Стела Ралева и доц. д-р Миланка Славова

За поредна година университетът ни се представи отлично в националните първенства, универсиади и университетски шампионати. Благодаря на всички спортисти, които влагат усилия и търпят много лишения, за да представят нашия университет в страната и чужбина, каза доц. д-р Спас Ставрев, ръководител катедра "Физическо възпитание и спорт".

Доц. д-р Спас Ставрев

Председателят на Студентския съвет Ангел Стойков също поздрави спортистите: „Представителните ни отбори за поредна година доказаха, че УНСС, освен с перфектни студенти, разполага и със страхотни спортисти“.

Ангел Стойков

За Спортист на годината беше отличена състезателката по тенис на маса Михаела Димова. Призът за Отбор на годината грабна мъжкият отбор по футзал, а неговият треньор ст. преп. д-р Иван Стоилов стана Треньор на годината.

Проф. Стати Статев и Михаела Димова
 Г-н Николай Стайков, спортен директор на „Бароко спорт“, с мъжкия тим по футзал
Ст. преп. д-р Иван Стоилов и доц. д-р Спас Ставрев (от ляво надясно)
Велин Борисов и Андрей Христов, акробати от спортен клуб „Акро-тамп“ – София
Акробатката Нели Николова
 Валентин Поромански и Кристина Алексиева от „Салса и събор“
Състезателката по художествена гимнастика Илияна Петрова
Мажоретният състав на УНСС
Състезателките ни по аеробика и чиърлидинг

По повод 65 години катедра „Физическо възпитание и спорт“ и 100 години УНСС доц. д-р Спас Ставрев връчи почетни плакети на преподавателите с принос за развитието на катедрата.

Почетен плакет за д-р Роза Пеева
Почетен плакет за ст. преп.  Петър Шошев
Нашите спортисти

Галерия снимки от Осмодекемврийски спортен празник на УНСС ...