90 фирми със 100 щанда на Дните на кариерата

петък, 29 ноември 2019 9:52

„Изключително ми е приятно да ви приветствам с „Добре дошли!“ на десетото юбилейно издание на Дните на кариерата, посветено на секторите  Икономика, Финанси, Човешки ресурси, Маркетинг и Обслужване на клиенти. Това е традиционен форум, който се провежда всяка година в нашия университет в партньорство с JobTiger и е добър начин студентите да намерят своята връзка с бизнеса и реализация.“ С тези думи доц. д-р Росен Кирилов, директор на Междууниверситетския център за развитие на кариерата (МЦРК), откри единствения специализиран кариерен форум в икономическия сектор, в който през тази година със свои щандове, разположени в централното фоайе на УНСС, участваха рекорден брой фирми и държавни институции.

Доц. Росен Кирилов

„Откриваме десетото издание на Дните на кариерата, които се утвърдиха като традиционен форум. Знаменателен е фактът, че в него участват 90 фирми със 100 щанда. Това е символика, свързана със 100-годишнината на нашия университет, но и предизвикателство, защото на следващия форум трябва да бъдат поне 101“, каза ректорът проф. д.ик.н. Стати Статев.

Проф. Стати Статев

Ректорът посочи, че УНСС продължава да изпълнява завета на своите първооснователи – университетът да създава кадри за практиката и добри граждани. „Вече един век УНСС обучава кадри за елита на България. Това се дължи на непрекъснатата ни връзка с практиката“, каза проф. Статев.

В зала „Тържествена“

Доц. д-р Бисер Петков, министър на труда и социалната политика и ръководител на катедра „Икономика на търговията“, поздрави участниците и организаторите на форума. Той посочи, че изложението се е превърнало в отлична възможност за студентите да намерят своите бъдещи работодатели. „Радвам се, че в навечерието на 100-годишнината на университета във фоайето има сто щанда. Безспорно направленията, към които е насочен форумът, са важни за страната ни и имат сериозен принос за развитието на икономиката“, изтъкна доц. Петков. Той пожела на студентите: „Бъдете конкурентоспособни, можещи, искащи да развивате своето професионално бъдеще. Справяйте се с професионалните предизвикателства, които ви очакват. Вярвам, че работодателите ще продължават да предлагат модерни и качествени работни места и да откриват и развиват качествата на служителите си.“

Доц. Бисер Петков

Заместник изпълнителният директор на Агенцията по заетостта г-жа Милена Георгиева, възпитаничка на УНСС се обърна към студентите с думите: „Завиждам ви за възможностите, които имате пред себе си. Преди нямаше такива форуми. Надявам се, че събития като днешното ще ви помогнат да намерите правилния път за реализация в днешния сложен свят. Учете се през целия си живот, бъдете гъвкави и отворени към новото“.

Г-жа Милена Георгиева

„Радвам се, когато мога да помогна и да съдействам на студентите да намерят своя професионален път в бъдеще, а защо не и по време на обучението. Отворени сме да помогнем на младите хора“, каза г-жа Полина Маринова, директор на Регионалната служба по заетостта в София и възпитаничка на УНСС.

Г-жа Полина Маринова

„Гордея се, че десета година ще имаме удоволствието да си помагаме за организацията на форума. Миналата година имахме предизвикателство да достигнем до сто щанда по случай 100-годишнината на университета. Направихме го, а интересът на бизнеса е много голям. Те са тук да наемат хора, да покажат себе си, за да привлекат интереса ви“, обърна се към студентите управителят на Job Tiger  г-н Светлозар Петров. Според него е изключително полезно студентите да придобият представа за фирмите и хората, които работят в тях, да си сверят часовниците и да видят какво се очаква от тях.

Г-н Светлозар Петров

От името на Студентския съвет неговият председател г-н Ангел Стойков каза: „Впечатлен съм от работата на JobTiger и на МЦРК, които съумяха да се справят с предизвикателството да има сто щанда на Дните на кариерата. Това е много показателно, че тук се обучават най-добрите студенти в съответните направления“, посочи г-н Стойков. Той отправи апел към колегите си да отделят време, за да разгледат всички щандове, защото това е много полезно за тях.

Г-н Ангел Стойков

Дните на кариерата в УНСС се проведоха под патронажа на ректора проф. д.ик.н Стати Статев  и бяха организирани от Междууниверситетския център за развитие на кариерата и Студентския съвет съвместно с JobTiger.  Целта на форума беше студентите да се срещнат на живо с работодателите, да разберат от какви специалисти се нуждаят, какви са изискванията им, за да открият нови възможности за бъдещата си професионална реализация.

Форумът продължи цял ден, през който студентите имаха възможността да посетят и да разгледат щандовете на фирмите, да разговорят с техни представители, да получат отговор на въпросите си (на снимките долу).

Галерия снимки от 90 фирми със 100 щанда на Дните на кариерата  ...