Ректорът връчи стипендии „Нели и Робърт Гипсън“ на наши студенти

вторник, 26 ноември 2019 16:58

„Няма думи, с които може да се опише вашето дело! Вие давате светлина, път и надежда на много млади хора, които през целия си живот няма да забравят това. Благодарение на вас те стават и по-добри хора. От името на всички колеги и студенти „Огромно благодаря!”. Това заяви ректорът проф. д.ик.н. Стати Статев по време на официалната церемония, на която бяха връчени 101 стипендии на фондацията „Нели и Робърт Гипсън“ на талантливи студенти от различни университети, сред които и възпитаници на УНСС (на снимката долу).

Ректорът проф. Стати Статев (вляво)

Студентите, които получиха целогодишни стипендии за отличен успех, бяха определени след конкурс, проведен за 15-а година от Международната фондация „Св. св. Кирил и Методий” сред учащите се в държавни университети. Този благороден жест се финансира от Фондация „Нели и Робърт Гипсън” (САЩ).

Сега 10 студенти от УНСС получават стипендия. Седем наши първокурсници кандидатстват за стипендия за академичната 2019/2020 година. 20 вече дипломирали се студенти от университета ни са получавали стипендия.

Ректорът проф. Статев връчи стипендиите на студентите от УНСС (на снимките долу).

Проф. Статев разговаря с дарителите

На събитието, което се проведе в театралната лаборатория „Алма Алтер” на СУ „Св. Кл. Охридски“, присъстваха дарителите – семейство Нели и Робърт Гипсън, Михаил Тачев, изпълнителен директор на фондацията, видни учени и общественици, сред които проф. д.ик.н. Стати Статев, ректор на УНСС, проф. дфн Анастас Герджиков, ректор на СУ, проф. д.н. инж. Иван Кралов, ректор на ТУ, доц. д-р Тодор Чобанов, зам.-кмет на София, и др. (на снимката долу).

Всяка стипендия на фондация „Нели и Робърт Гипсън“ е в размер на 2000 лв. Удостоените с нея студенти в първи курс продължават да я получават до края на следването си, ако поддържат отлични резултати. Необходимо условие за кандидатстване е и затруднено материално положение на семейството.

Общият брой на вече връчените стипендии е близо 1300, а общата сума, предоставена от дарителите до момента, е 2 104 734 лв.

Галерия снимки от Ректорът връчи стипендии „Нели и Робърт Гипсън“ на наши студенти ...