Дипломираха се бакалаврите и магистрите от специалностите „Мениджмънт на недвижимата собственост“ и „Бизнес с недвижими имоти“

понеделник, 11 ноември 2019 15:31

„В нашата катедра дълбоко ценим, че сте отгледали и възпитали тези вече пораснали деца. Ваша е основната заслуга днес те да бъдат с тоги. В едни тежки години вие сте съумели да изградите тези млади хора като личности и да ги подготвите за пазара на труда много повече от нас. Поклон пред вас“. С това обръщение на гл. ас. д-р Драгомир Стефанов, научен секретар на катедра „Недвижима собственост“, към родителите в зала „Тържествена“ започна церемонията по връчването на дипломите на бакалаврите и магистрите от специалностите „Мениджмънт на недвижимата собственост“ и „Бизнес с недвижими имоти“.

Абсолвентите

„Не беше лесно да стигнем дотук. Дипломите, които ще получите, вече не са гаранция, че знаете всичко, което съпътства бизнеса с недвижими имоти. Днес в икономика на знанието и в тази динамична среда много от вас в бъдеще ще имат професии, които все още не съществуват. Няма как да ви подготвим за това. Призванието ни обаче е да ви подготвим за решаването на реални житейски, професионални и други казуси, за да може да изпълнявате дейности, които изискват не просто знания, а компетенции и умения, за да бъдете адаптивни и мислещи хора“, каза на дипломантите гл. ас д-р Драгомир Стефанов и ги поздрави за избора да останат в България.

Гл. ас. д-р Драгомир Стефанов

„Хора като вас, които вече имат умения и мотивация, могат да намерят реализация не само като служители. В бранша на услугите с недвижими имоти имаме неистова нужда от млади, енергични, мотивирани и амбициозни хора. Незаслужено години наред секторът беше пълен по-скоро със злободневни и негативни скандали, което за нас е необичайно. Истината е, че в този сектор се случват грандиозни неща и се създават нови услуги и професии, които изискват различни умения и участници“, обърна се към дипломантите г-н Иван Велков, председател на УС на Българската фасилити мениджмънт асоциация. Той изтъкна, че бъдещето принадлежи на тези, които са отворени към  непрестанното усъвършенстване на себе си и на средата, в която живеят и работят.

Г-н Иван Велков

Дипломантите поздрави и гл. ас д-р Яна Стоенчева, която посочи, че пътят, по който всеки абсолвент ще поеме, зависи единствено от него. „Ние, вашите преподаватели, поставихме основите, отдадохме ви нашите знания, напътствия и опит“, каза тя и пожела попътен вятър в живота.

Гл. ас д-р Яна Стоенчева

„Образованието няма да ви подготви за всичко, с което ще се сблъсквате. Бизнесът е напълно различен от образованието, тъй като ви кара винаги да се подготвяте за отлична оценка. Хората, които владеят света, не работят за пари, а за стойност и щастие, за да подобрят живота на околните“, изтъкна г-н Николай Господинов, собственик на “iBrokers”.

Г-н Николай Господинов

Първи дипломите си получиха отличниците. Колегите си поздрави Венцислав Глушков, който благодари за отзивчивостта на преподавателите и за получените знания (на снимката долу).

Церемонията продължи с връчването на дипломите (на снимките долу).


Галерия снимки от Дипломираха се бакалаврите и магистрите от специалностите „Мениджмънт на недвижи ...