Професор от УНСС с наградата „Златен век“ – звезда

сряда, 06 ноември 2019 10:29

На специална церемония в столичната галерия „Средец“ министърът на културата Боил Банов награди проф. д.н. Любомир Стойков от катедра „Медии и обществени комуникации“ с отличието „Златен век“ – звезда, за значимия му принос в развитието и популяризирането на българската култура и изкуство и по повод Деня на народните будители (на снимката долу).

Проф. Стойков е дългогодишен преподавател по култура и медии, връзки с обществеността, теория на модата и лайфстайл журналистика в УНСС и други университети. Председател е на Академията за мода и е член на Метрополитън мюзиъм (в Ню Йорк), на Американското общество за връзки с обществеността (PRSA) и на International Association for Media and Communication Research  (IAMCR). Автор е на над 20 научни, научнопопулярни и публицистични книги и учебници за културата, медиите, комуникацията, модата, изкуството, PR и човешкото общуване.

В своето благодарствено слово проф. д.н. Любомир Стойков посочи: „През целия си съзнателен живот като журналист, естет и университетски преподавател съм отстоявал високите културни и духовни ценности, борил съм се срещу кича и опростачването. Радвам се, че моите усилия са забелязани и оценени. Културата и духовността са най-важните средства за оцеляването на един народ и най-верният компас за просперитета – личен и национален. Респект и поклон пред българската култура, пред нейните дейци и апостоли!“ (на снимката горе).

Галерия снимки от Професор от УНСС с наградата „Златен век“ – звезда ...