Студенти и преподаватели от 13 университета участваха в VIII ASECU Младежка международна конференция и лятно училище

понеделник, 23 септември 2019 15:52

В истински празник за 100-годишнината на УНСС се превърнаха VIII ASECU Международна конференция и лятно училище, на които университетът ни беше домакин. В продължение на пет дни (от 15 до 20 септември) 50 студенти и преподаватели от 13 университета от Албания, България, Гърция, Китай, Румъния, Русия, Турция и Унгария дискутираха проблемите на устойчивото развитие, забавляваха се в специално организираните игри и мероприятия, създадоха много нови приятелства.

На церемонията по тържественото закриване доц. д-р Стела Ралева – зам.-ректор на УНСС по обучението в ОКС "магистър" и дистанционно обучение, поздрави участниците от името на ректора на УНСС проф. д.ик.н. Стати Статев. Чест и гордост е за нашия университет да бъде домакин на подобно мащабно международно събитие, посочи тя и пожела на всички много успехи, вдъхновение и бъдещи срещи.

Доц. Стела Ралева закрива VIII ASECU Младежка международна конференция и лятно училище

Доц. Михаил Мусов – главен секретар по международното сътрудничество и председател на организационния комитет, също благодари на участниците като заяви, че УНСС е домакин и организатор на събитието, а активното участие на студентите и преподавателите са го изпълнили със съдържание и смисъл. Г-жа Мелина Петромелидо – секретар на ASECU и ASECU Youth, благодари сърдечно на УНСС за отличната организация.

Делегацията от Албания
Делегациите от България
Делегациите от Гърция
Делегацията от Китай
Делегацията от Румъния
Делегациите от Русия
Делегациите от Турция и Унгария
Благодарности на екипа от доброволци: Мира Карагларска, Айлин Мюзекяр, Чая Колева (ИСИРКС), Георги Миленов, Бисер Петков, Ина Сярова и Роберт Златев
Специални благодарности и на членовете на организационния комитет „на терен“: гл.ас. д-р Борислава Стоименова, гл.ас. д-р Димитър Дамянов, ас. д-р Ралица Терзийска, г-н Георги Георгиев (ИСИРКС) и г-жа Мелина Петромелидо (ASECU)

В края на церемонията по закриването бяха определени петте доклада, номинирани за наградата „Tsekouras Prize for Young Economists“. От името на ректора на УНСС – проф. д.ик.н. Стати Статев, бяха връчени отличия в две категории: приз за най-добра презентация (Denis Atroshchenko; Tsvetina Karaboycheva и Yordan Mihaylov; Konstantinos Bakri, Fotios Mermigkas и Panagiotis Pavlou) и приз за най-активен участник (Georgius Grigoriou и Alexandra Jelea). За спомен от България всички участници получиха бутилка бяло вино, брандирана с логата на УНСС и ASECU Youth и официалното лого на събитието.

Партньорството между УНСС и ASECU продължава с домакинството на университета ни на XV Международна конференция на ASECU (26 и 27 септември 2019), София. Повече информация за предстоящото събитие: тук

VIII ASECU Международна конференция и лятно училище се осъществиха с финансовата подкрепа на Обединена Българска Банка АД и Приста Ойл Холдинг АДи с любезното съдействие на Института за социални изследвания и развитие на културни структури (ИСИРКС).

Някои от най-незабравимите моменти от културната програма на VIII ASECU Международна конференция и лятно училище в УОБ - Равда:

Пъзел на тема „Цели на устойчивото развитие: 2030“
Интернационална вечер
Нощ на плажа
Караоке вечер
В Казанлък и Шипка
В Несебър

VIII ASECU Международна конференция и лятно училище през погледа на участниците:

Видеоклип 1 (© Olesya Konopskaya&friends)

Видеоклип 2 (© Georgios Grigoriou&friends)

Видеоклип 3 (© Alexandra Jelea&friends)

Галерия снимки от Студенти и преподаватели от 13 университета участваха  в VIII ASECU Младежка меж ...