УНСС честити полувековния юбилей на ПГ „Ген. Владимир Заимов“ – Сопот

понеделник, 24 юни 2019 9:32

„В деня на юбилея с дълбока признателност отдаваме своята почит и уважение на първостроителите на Вашата гимназия и на Вас, техните достойни следовници. Защото днешните безспорни успехи не биха били възможни без Вашата изключителна всеотдайност, без почтената Ви служба в името на младите хора, без непоколебимата Ви вяра в непреходните образователни ценности, които са неподвластни на времето, без всички Вас, за които учителската професия е мисия, верую, съдба.“ Това се посочва в поздравителния адрес на ректора проф. д.ик.н. Стати Статев по случай половинвековния юбилей на Професионалната гимназия „Ген. Владимир Заимов“ – Сопот. Той беше връчен на директора на гимназията инж. Катя Адърска-Даскова от проф. д-р Даниела Фесчиян, зам.-председател на Асоциацията на икономическите училища в България.

В поздравителния адрес на ректора проф. Статев се посочва още: „Високо ценя и сърдечно Ви благодаря за ползотворното сътрудничество с УНСС и за активното Ви участие в Асоциацията на икономическите училища в България. Нашето партньорство е чудесен пример и добра практика за връзката между средното и висшето образование. Убеден съм, че винаги ще бъде така.“

Проф. Даниела Фесчиян беше наградена от директора инж. Катя Адърска-Даскова с плакет по случай 50-годишнината на гимназията (на снимките долу).

В словото си по време на юбилейното тържество  инж. Катя Адърска-Даскова заяви, че гимназията е образователна институция, изградила много достойни личности, обичащи България. Учителите тук даряват със знания и доброта учениците, а те неотклонно следват мечтите си, каза тя. През изминалите пет десетилетия са се дипломирали повече от 9000 ученици.

Галерия снимки от УНСС честити полувековния юбилей  на ПГ „Ген. Владимир Заимов“ – Сопот  ...