Благотворителен концерт „Аз помогнах“ в подкрепа на Даниел Маринов

четвъртък, 16 май 2019 15:29

Благодаря ви, че сте тук и сте съпричастни към нашата страхотна инициатива. Въпреки различията, нека да се обединим около най-ценното - човешкия живот. Надявам се да съберем достатъчно средства, за да помогнем на Дани. С тези думи председателят на Студентския съвет Ангел Стойков се обърна към студентите, преподавателите и служителите по време на благотворителния концерт в аула „Максима“ в подкрепа 20-годишния Даниел Маринов, който след счупване на седми шиен прешлен е напълно обездвижен от гърдите надолу. Събитието беше организирано от Студентския съвет под патронажа на ректора на УНСС проф. д.ик.н Стати Статев.

Ангел Стойков

Даниел получи подкрепа и от цялото ректорско ръководство: проф. д.ик.н. Стати Статев, доц. д-р Миланка Славова, доц. д-р Стела Ралева, проф. д-р Валентин Гоев, Николай Бакърджиев, проф. д.ик.н. Валентин Кисимов (на снимката долу), както и от директори и зам.-директори на училища на Асоциацията на икономическите училища в България.

Това, което чувствах, докато гледах началото на концерта, беше гордост. Горд съм, че съм ваш ректор и преподавател. Горд съм, че съм част от тази наша кауза. Това е така не само защото сме най-големият университет в България, но и защото вие доказвате, че освен знанието и науката, притежавате топли и чисти сърца. Адмирирам поведението ви. Запазете топлината в сърцата, усещането за съпричастност, за състрадание, взаимопомощ и милосърдие. Нека се молим нашите усилия да помогнат Дани да оздравее и утре да бъде наш колега, заяви ректорът проф. Статев (на снимката долу).

Проф. Валентин Гоев (на снимката долу) покани Дани да стане студент на нашия университет: „Ще направим всичко възможно да се чувстваш добре, така че едновременно с всички други борби, които водиш, да поемеш още една - да завършиш УНСС“.

Дани благодари за подкрепата и предложението да стане студент в УНСС (на снимката долу).

Благодаря на УНСС, на всички вас, че се присъединихте към нашата кауза. Наистина това за нас означава много и помощта е голяма, обърна се към присъстващите майката на Даниел - Вергиния Маринова (на снимката долу).

В концерта взеха участие певецът, преподавател в Музикалната академия и водещ на събитието Владо Димов, певицата и студентка в нашия университет Славена Родинова, мажоретният състав на УНСС и Криско  (на снимките долу).

Криско пожела на Дани да оздравее и обяви търг за книгата си „Пътят нагоре“ и за шапката си, средствата от които ще дари за неговото лечение (на снимките долу).

Всички, които имат желание да помогнат за лечението на Дани, могат да дарят средства в неговата банкова сметка:

 

Титуляр: Даниел Маринов

IBAN: BG19FINV91501316841132

Банка: Първа Инвестиционна Банка

BIC: FINVBGSF

---------

Благотворителният концерт „Аз помогнах на Дани“ е част от кампанията „Аз помогнах“, която започна през 2008 г., когато цялата академична общност на УНСС застана зад каузата да бъде подпомогнат финансово Домът за деца, лишени от родителски грижи „Даскал Ботю“ в Калофер. С дарените 52 хил. лв. бяха извършени ремонтни и строителни дейности и бяха закупени подаръци за децата.

През 2017 г. Студентският съвет се включи в националната инициатива „Един за всички, всички за Криси“ и организира благотворителна вечер в подкрепа на 9-годишния Кристиян Илиев, който страдаше от рядко срещано заболяване. Тогава за по-малко от една седмица бяха събрани 6 239 лв. за неговото лечение. Година по-късно, на благотворителна вечер, организирана от Студентския съвет, бяха събрани 7 305 лв. за лечението на 21-годишния Георги Яков, който при инцидент се обездвижва от гърдите надолу.

Галерия снимки от Благотворителен концерт „Аз помогнах“ в подкрепа на Даниел Маринов ...