Сертификати за победителите в Националното състезание по приложна информатика

четвъртък, 04 април 2019 14:48

Четиридесет зрелостници – по 17 от СПГЕ „Джон Атанасов“ и НПГПТО „М. В. Ломоносов“, трима от Националната търговско-банкова гимназия и по един от 21 СУ „Христо Ботев“, 32 СУИЧЕ и ЧПГ „Образователни технологии“, получиха сертификати за отличното си представяне на Националното състезание по приложна информатика. На всички тях се признава оценка „отличен“ 6.00 за резултат от конкурсен изпит за кандидатстване в поднаправление „Приложна информатика, комуникации и иконометрия“ – специалност „Бизнес информатика и комуникации“, за учебната 2019/2020 година.

Победителите

Вие успяхте да преодолеете първото си препятствие по пътя като зрели хора, но след завършване на висшето си образование ще трябва непрекъснато да надграждате, за да сте в крак със съвременните технологии. След десет години половината от днешните професии няма да съществуват и пазарът ще се свие, затова трябва да натрупате знание, което да ви гарантира конкурентоспособност, обърна се към бъдещите първокурсници проф. д-р Камелия Стефанова, декан на факултет „Приложна информатика и статистика“ и ръководител на катедра „Информационни технологии и комуникации“.

Проф. д-р Камелия Стефанова

Системите за изкуствен интелект непрекъснато се усъвършенстват и това води до отпадане на много професии. Специалността, в която сте приети, е изключително важна за бъдещето на света, изтъкна проф. Стефанова.

Доц. д-р Любен Боянов, зам.-декан на факултет „Приложна информатика и статистика“, съобщи, че победителите в състезанието, които искат да се обучават в специалността „Бизнес информатика и комуникации с преподаване на английски език“, трябва да се явят на конкурсен изпит по английски език.

Доц. д-р Любен Боянов

Победителите в състезанието получиха отговори на многобройните си въпроси за учебните дисциплини, които ще изучават.

Бъдещите студенти получиха сертификатите си

Галерия снимки от Сертификати за победителите в Националното състезание по приложна информатика ...