Студенти от УНСС с бронзов медал на Зимен университет 2019

вторник, 26 март 2019 9:14

Студенти от нашия университет за единадесета поредна година взеха участие в Националните зимни студентски игри „Зимен университет 2019“, организирани от Националното представителство на студентските съвети и Асоциацията за университетски спорт „Академик“. В събитието се включиха над 300 студенти от висшите училища в България.

Нашите студенти при откриването на Зимен университет 2019

Осемнайсет студенти от УНСС се включиха в надпреварата по шест дисциплини: ски бягане, ски алпийски дисциплини, ски рали, снежна щафета, бърза шейна и сноуборд. Отборът ни по бърза шейна в състав Илиян Чабуклийски и Анета Христова постигна голям успех - бронзов медал.

По време на Зимния университет студентите присъстваха на три лекции. Първата беше на д-р Атанас Скатов, височинен алпинист, който за по-малко от 6 години успява да изкачи 7 върха и да стане първият българин, покорил седемте континентални първенци, продуцент на филми и автор на книги. Втората лекция на тема „Програми за подкрепа на предприемачеството в България и ЕС. Как да стана предприемач“ изнесе Пламен Мавров, председател на УС на Българска мениджмънт асоциация. По време на третата лекция Петьо Кънев, изпълнителен директор на Център за развитие на човешките ресурси, говори пред студентите за „Еразъм+“ и съобщи, че през тази година се предвижда за програмата да бъдат отпуснати повече от 39 млн.  евро.

По време на лекциите
Делегацията на Студентския съвет

Зимен университет цели изграждането на активен диалог между студентските общности на висшите училища чрез участието им в обучения, семинари, спортни и културни събития, като ги обединява да работят заедно за развитието на масовия студентски спорт, образованието и междукултурните ценности.

Галерия снимки от Студенти от УНСС с бронзов медал на Зимен университет 2019 ...