Дипломираха се бакалаврите и магистрите от катедра „Икономическа социология“

петък, 14 декември 2018 14:59

Дойде най-очакваният за вас момент от постъпването ви в УНСС. Дипломата, която получавате, отразява постиженията ви. Ние, вашите преподаватели, съпреживяваме този щастлив момент с вас и правим равносметка на вложените усилия и постигнатите резултати, отчитайки предизвикателствата на времената, в които живеем. Днес не се разделяме, а поставяме едно ново начало, което можем да осъществим чрез Алумни клуба на нашата специалност. С тези думи научният секретар на катедра „Икономическа социология“ гл. ас. д-р Тодорка Кинева откри тържествената церемония по връчването на дипломите на бакалаврите и магистрите от катедра „Икономическа социология“.

Гл. ас. д-р Тодорка Кинева

Проф. д-р Маргарита Атанасова, декан на Общоикономическия факултет, се обърна първо към родителите на дипломантите, като изтъкна, че успехът е общ и е чакан дълго време. Това за вас е победа, обърна се тя и към абсолвентите, и добави, че осъществяването на дългосрочен проект е тестване не само на интелектуалните способности на човек, но и на волята и мотивацията му. Вие имате способността да се учите и ориентирате бързо, където и да попаднете.  Убедена съм, че преподавателите са ви вдъхнали достатъчно увереност и са положили големи усилия, за да станете по-знаещи и можещи, допълни проф. Атанасова и поздрави катедрата. Тя завърши с мисъл на Уинстън Чърчил: „Мисията на университета е не толкова да ти дава мъдрост, не толкова да ти дава технически подходи, колкото да ти дава характер.“

Проф. д-р Маргарита Атанасова

Вие се дипломирате в престижен университет, който има почти вековна история, факултет на 60 години, катедра на 40 години, специалност на 28 години. Тази истина е впечатляваща и предизвиква уважение и гордост. Днешният ден е доказателство, че имаме настояще и гледаме в бъдещето, обърна се към абсолвентите проф. д-р Мария Стоянова, заместник-декан на Общоикономическия факултет и преподавател в катедрата. Тя пожела успешна реализация на дипломантите и ги посъветва непрекъснато да учат, да се наслаждават на силата и красотата на младостта, да не бъдат безотговорни към сърцата на другите хора и да не бъдат завистливи, а да гледат с усмивка.

Проф. д-р Мария Стоянова

Абсолвентите поздрави и ръководителят на катедра „Икономическа социология“ доц. д-р Андрей Нончев: Радвайте се на момента, защото това е хубава и заслужена радост. Нека да изживеем този момент заедно, за да го запомните с всички емоции.

Доц. д-р Андрей Нончев

Предлагам ви преди да хвърлите шапките, първо да ги свалите пред вашите родители и близки, които през годините на вашето обучение са ви подкрепяли и са ви помагали. Спомняйте си за преподавателите, за университета и за преживяванията. Това, което сега приключваме, е само едно ново начало, защото ви предстои много дълъг път, каза доц. Нончев.

По време на церемонията беше наградена възпитаничката на катедрата Петя Илиева, избрана от Българската социологическа асоциация (БСА) за най-добър млад социолог. Доц. д-р Георги Петрунов, председател на БСА и преподавател в катедрата, връчи наградата и посочи: Конкуренцията беше много голяма, а Петя е много добър пример за това, че нашите студенти имат чудесна реализация. В която и сфера да решите да се насочите, съм убеден във вашия успех, обърна се той към абсолвентите (на снимката долу).

Точно преди 10 години и аз получих своята диплома. Надявам се, че награди като тази ще стимулират много млади учени в областта на социологията. Сред вас са бъдещите победители в този и други престижни конкурси, каза Петя Илиева и благодари на преподавателите от катедрата, които са запалили искрата на любовта към социологията.

Първи своите дипломи получиха отличниците магистри Деси Стоева и Станислава Тодорова и бакалаврите Антония Стойнова и Петя Андонова (на снимките долу).

Галерия снимки от Дипломираха се бакалаврите и магистрите от катедра „Икономическа социология“ ...