Наградите на конкурса „Студент на годината 2018“ бяха връчени на тържествена церемония

четвъртък, 13 декември 2018 15:56

За седми пореден път в аула „Максима“ се проведе тържествена церемония, на която бяха връчени наградите на конкурса „Студент на годината“.  Събитието беше организирано от Студентския съвет (СС) под патронажа на ректора на университета проф. д.ик.н. Стати Статев. Водещи бяха Гери Дончева и Владо Димов (на снимката долу).

В тазгодишното издание на конкурса бяха връчени отличия в четири категории - „Студент на годината“ с подкатегории  „Бакалавър на годината“, „Магистър на годината“ и „Докторант на годината“; „Спортист на годината”; „Талант“; „Личност, допринесла за утвърждаване на студентското самоуправление в УНСС“.

Победителите бяха избрани от жури в състав: проф. д.ик.н. Стати Статев, ректор на УНСС, доц. д-р Стела Ралева, зам.-ректор по обучението в ОКС „магистър“ и дистанционно обучение, доц. д-р Миланка Славова, зам.-ректор по обучението в ОКС „бакалавър“ и продължаващо обучение, проф. д-р Валентин Гоев, зам.-ректор по научноизследователската дейност, Николай Бакърджиев, помощник-ректор, народните представители Николай Цонков, възпитаник и преподавател в УНСС, Анна Александрова, възпитаничка на УНСС, Георги Стоилов, Десислава Атанасова, възпитаничка на УНСС, и Ася Пеева, Димитър Дилчев, кмет на район „Студентски“, Яна Вангелова, председател на Националното представителство на студентските съвети (НПСС), Даниел Парушев, президент на Алумни клуба към СС, Кристиян Маджуров, председател на СС, и Мартин Петков, секретар на СС.

Членове на журито и официалните гости

Основната цел на конкурса, организиран от най-стария Студентски съвет в България, е всяка година да бъдат награждавани студенти за постигнатите от тях значими резултати в научната, културната, спортната и други дейности, свързани с образователния процес и добрия имидж на УНСС, посочи водещият Владо Димов при откриването на церемонията.

Партньори на събитието бяха телевизия „Блумбърг“, сайтът „Rabota.bg”,  Министерството на образованието и науката, винарската изба „Магура“ и НПСС.

Церемонията започна с връчването на наградите в категория „Талант на годината“, където кандидатите бяха много и битката беше оспорвана. Победител стана Валентин Шиков, танцьор по спортни танци, студент в специалност „Финансов контрол“. Наградата връчиха Десислава Атанасова и Димитър Дилчев.

Валентин Шиков (вляво)

Чест и най-приятна задача за нас е да обявим победителя в категория „Талант“. Желая ви да сте здрави, усмихнати и винаги да сте победители. Нека следващата 2019 г. ви донесе много късмет. Избрали сте изключително престижно учебно заведение. Никога не забравяйте вашия любим университет, вашите приятели и учителите си, поздрави присъстващите Десислава Атанасова.

Димитър Дилчев също поздрави организаторите и им пожела все така с младежка енергия и жар да организират конкурса.

Десислава Атанасова и Димитър Дилчев

Всички победители получиха парична награда от 500 лв. от ректора на университета, златна колекция на 20 век на вестниците „Дневен Труд“ и „24 часа“ и селекция вина „Магура“.

В категория „Докторант на годината“ наградата грабна Джеймс Йоловски от специалност „Счетоводство и анализ“. Наградата му беше връчена от Ася Пеева и Николай Цонков.

Докторантът на годината Джеймс Йоловски

Това е конкурс между най-добрите, най-амбициозните и смелите. Смелост е да мечтаеш, да бъдеш носител на новото и да си този, който гради бъдещето. Това сте вие, нашите студенти. Ние вярваме във вас, затова мечтайте смело и имайте волята, вдъхновението и знанията да построите бъдещето такова, че светът да бъде едно по-добро място, каза Ася Пеева.

Ася Пеева

Този конкурс олицетворява нещо много важно – връзката между обучението и студентския живот извън него, което е прекрасно. Тук вие имате шанса да показвате знанията и уменията, които сте развили в университета, и да го отпразнувате, каза Николай Цонков и изрази убедеността си, че церемонията се е превърнала в традиция и трябва да продължи.

Николай Цонков

„Магистър на годината“ стана Тюркер Моллахасан от специалност „Право“, а наградата му връчиха доц. Стела Ралева и Георги Стоилов.

Тюркер благодари за наградата

За мен е чест и повод за голяма гордост да бъда носител на този приз. Благодаря на всички, които ме подкрепят и са до мен в този хубав момент, изтъкна победителят.

Искам да уверя нашите гости, че се срещат с най-добрите студенти в България. Нашите магистратури са много добри и са тясно обвързани с нуждите на пазара на труда. Конкуренцията в тази категория е много голяма и имаме много силни студенти, посочи доц. Ралева.

Доц. Стела Ралева

Студентите трябва да се насърчават и усъвършенстват. Пожелавам им много воля, желание и сила, за да защитават своите позиции, заяви Георги Стоилов и поздрави организаторите за церемонията.

Георги Стоилов

Наградата в категория „Личност с принос за утвърждаване на студентското самоуправления в УНСС“ получи гл. ас. д-р Драгомир Стефанов, преподавател в катедра „Недвижима собственост“, председател на Студентския съвет от 2003 г. до 2005 г. Приза връчиха Яна Вангелова, Росица Радоева и Даниел Парушев.

Гл. ас. д-р Драгомир Стефанов

Благодаря на Студентския съвет за организацията и за наградата. Помня първото издание на това събитие, когато бях част от основните организатори. През годините Студентският съвет продължава да организира събития, които ние бяхме стартирали, което много ме радва“, каза Стефанов и благодари на хората, които го подкрепят.

Щастливи сме, че представител на сайта „Rabota.bg“ за втора поредна година е член на журито и има възможност да подкрепи едно от най-значимите събития на УНСС. Това събитие насърчава и популяризира успехите на младите хора и помага на студентите на покажат възможностите си, посочи Росица Радоева (на снимката долу).

Яна Вангелова не скри вълнението си от връчването на наградата, като обяви, че за нея това е една от най-важните категории на церемонията. Победителят е човек, който е дал много за националните студентски политики, посочи тя.

Яна Вангелова

Победител в категорията „Спортист на годината“ стана студентката от специалност „Финанси, счетоводство и контрол“ Цветелина Иванчева - каратистка, която едва на 20 години вече е завоювала черен колан по карате (на снимката долу). Наградата беше връчена от Анна Александрова и Николай Бакърджиев.

Благодаря за възможността да бъда сред вас. Като бивш спортист и възпитаничка на УНСС съм много развълнувана. Пожелавам ви да бъдете здрави, все така умни, креативни и амбициозни. Продължавайте смело напред и нагоре, защото вие сте нашето бъдеще, каза Александрова.

Анна Александрова

Своя поздрав отправи и Николай Бакърджиев, който посочи, че най-добрите ни спортисти са и отлични студенти. Не е лесно да бъдеш отличен и в двете сфери, когато конкуренцията е много голяма, посочи той.

Николай Бакърджиев

Церемонията завърши с обявяването на победителя в най-оспорваната категория - „Бакалавър на годината“. Победител е Александър Димитров от специалност „Международни икономически отношения“. Наградата бе връчена от доц. Миланка Славова и Кристиян Маджуров.

Не съм очаквал да спечеля тази награда. Голяма част за мене е да съм тук. Благодаря на всички, допринесли за моето развитие. Нека всички млади хора да бъдат все така активни и да се развиват, посочи Александър.

Александър благодари за наградата

Когато си добър бакалавър и се състезаваш за призови места, ще станеш и много добър магистър, и добър докторант. Пожелавам ви здраве, участвайте смело в много конкурси и следвайте примера на победителите днес, посочи доц. Славова.

Доц. Славова

Благодаря, че уважихте нашето събитие - последното, което организира Студентският съвет в този мандат. Постигнахме големи успехи през последните две години и работихме много – бяхме активни и насърчавахме своите колеги, заяви Кристиян Маджуров (на снимката долу).

За доброто настроение се погрижиха изпълнителите Яна Василева, Лилия Семкова и Владо Димов, фокусникът Валери Иванова – Жокера и професионална танцова формация „Гераци“ (на снимките долу).

Формация „Гераците“

Яна Василева

Лилия Семкова
Владо Димов
Жокера

Галерия снимки от Наградите на конкурса „Студент на годината 2018“ бяха връчени на тържествена цер ...