Девет наши студентки със стипендии „Нели и Робърт Гипсън“

четвъртък, 06 декември 2018 12:02

Ректорът проф. д.ик.н. Стати Статев беше гост на тържествената церемония в СУ „Св. Климент Охридски“, на която за 15-и път бяха връчени стипендиите „Нели и Робърт Гипсън“ на студенти, постигнали високи академични успехи. Сред тях са и девет студентки от УНСС.

Проф. Статев посочи, че всички присъстващи в залата са почувствали духа на Нели и Робърт Гипсън и обърна внимание на тяхната изключителна инициатива, която поддържат вече 15 години. Много студенти благодарение на тяхната подкрепа са завършили своето образование. Пожелавам на дарителите да са живи и здрави и все така да продължават своята благородна инициатива, а на всички присъстващи - да бъдат щастливи, заяви ректорът на УНСС.

Ректорът проф. Стати Статев

Михаил Тачев, изпълнителен директор на фондация „Св. св. Кирил и Методий“, посочи, че мотивацията на семейство Нели и Робърт Гипсън се вдъхновява от успехите на студентите. Той предаде пожеланията на дарителите към стипендиантите за хубави студентски и новогодишни празници.

Студентите

Студентите бяха поздравени и от проф. дфн Анастас Герджиков, ректор на СУ, проф. Георги Михов, ректор на ТУ, и др. Сред гостите на тържеството бяха изпълнителният директор на Американската фондация за България Aлексей Христов, Маргарита Йорданова от фондация „Сирак“, представители на посолства и институции.

Тази година се навършват 15 години, откакто семейство Гипсън решават да дават стипендии на български студенти, постигнали висок академичен успех, но финансово затруднени. Целта е младите хора да продължат успешно своето обучение.

Галерия снимки от Девет наши студентки със стипендии „Нели и Робърт Гипсън“ ...