Рекорден брой фирми на Дните на кариерата 2018

петък, 30 ноември 2018 9:13

За девета поредна година рекорден брой фирми взеха участие в Дните на кариерата в УНСС, организирани от JobTiger, съвместно с Междууниверситетския център за развитие на кариерата (МЦРК) и Студентския съвет, под патронажа на ректора проф. д.ик.н Стати Статев. Събитието събра 83 от най-големите държавни и частни работодатели в България в секторите Икономика, Финанси, Човешки ресурси, Маркетинг и Обслужване на клиенти. Целта на форума беше студентите да се срещнат на живо с работодателите, да разберат от какви специалисти се нуждаят те, какви са изискванията им, за да открият нови възможности за бъдещата си професионална реализация.

Официалното откриване в зала „Тържествена“

Доц. д-р Росен Кирилов, директор на МЦРК, откри форума, определи Job Tiger като „голям приятел на университета“ и представи организаторите. Мислих какво да кажа и си дадох сметка за две важни неща. При нас наистина са топ работодателите в държавата, фирми, които работят на изключително високи обороти и са на високо ниво. Работодатели, които си дават сметка, че ние, от УНСС, ще работим с тях в името на една обща кауза. Разбрах също, че нашите студенти имат уникален шанс да срещнат тези топ работодатели, защото в миналото форуми като тези бяха рядкост и студентите тогава нямаха този шанс, посочи доц. Кирилов.

Доц. Росен Кирилов

Минете през всички работодатели, за да изберете този, който ви допада.  Отидете и на щанда на Агенцията по заетостта, която също е добър партньор на университета. Вижте какво предлагат и изискват работодателите и дали сте подходящи за позицията. С тези думи директорът на МРЦК насърчи студентите да се възползват от възможностите, които дават Дните на кариерата. Дълбоко вярвам, че след днешния ден оттук ще тръгнат добри партньорства и много голяма част от студентите ще си намерят работа или стаж, каза доц. Кирилов.

Доц. д-р Александър Вълков, в.и.д. зам.-ректор по обучението в ОКС „бакалавър“ и продължаващо обучение, поздрави организаторите и участниците в Дните на кариерата от името на ректора проф. д.ик.н. Стати Статев и на ректорското ръководство. Това е една традиция в ново издание и действие. Дните на кариерата са единственият специализиран кариерен форум в икономическия сектор. Днес на среща със студентите в най-големия бизнес университет е бизнесът на България. 83 признати, водещи, авторитетни, иновативни, социално отговорни компании имат свои щандове, очакват най-добрите студенти на нашия университет, които да пристъпят към първото стъпало на успеха, посочи доц. Вълков.

Доц. Александър Вълков

Деветото издание на форума ще срещне търсещи успеха и можещи млади хора. Задачата е всеки да открие своето ново работно място или друга кариерна възможност. Вярвам, че днес видите стотици устремени хора, към вас, които учат не за училището, а за живота, обърна се към представителите на бизнеса доц. Вълков. Бих искал да припомня, че УНСС има дълга история в тази свързаност с бизнеса – мисията вече век е да подготвяме висококултурни и трезви граждани, бодри общественици, вещи специалисти за българския стопански, обществен и политически живот, заяви той.

Събитието е  значим форум, който обединява усилията на образованието, бизнеса и държавната администрация в полза на младежта, посочи г-н Драгомир Николов, изпълнителен директор на Агенцията по заетостта. Нашата цел е всеки млад човек да има възможност да намери своето място във все по-динамичния и взискателен пазар на труда, каза той и даде висока оценка на активната роля и положените усилия на организаторите. Вярвам, че със същия професионализъм и всеотдайност ще продължите да работите все така успешно в тази насока. Бъдете мотивирани и дейни и да не спирайте да развивате потенциала си. Възползвайте се винаги от възможностите, които ви се предоставят. Гледайте на този форум като на един от най-преките пътища към успешен кариерен старт, обърна се към студентите г-н Николов.

Г-н Драгомир Николов

Управителят на Job Tiger  г-н Светлозар Петров също акцентира върху факта, че за девета година интересът на работодателите е голям. С наша подкрепа УНСС дава възможност на студентите да се срещнат наистина с топ работодатели – страхотен форум, който в повечето университети липсва. Ползата за вас, студентите, е, че ще видите какво търсят най-добрите в България, че имате реален шанс да си намерите работа. Трябва да знаете, че ако нещо ви липсва и не успеете, поне ще разберете какво трябва да добавите, защото най-добрите искат най-доброто и предлагат най-добри възможности, каза г-н Петров.

Г-н Светлозар Петров

Трудно е да видим 83 фирми на едно място, както днес в УНСС. Този ден е много полезен, включително за Job Tiger, защото можем да се срещнем с партньорите си и да обсъдим работата си. Форумът е удобство и късмет, на който ви завиждам, защото по мое време аз нямах такава възможност. Ние организираме този форум с удоволствие за вас, защото е важен, каза г-н Петров на студентите и допълни, че догодина се надява да има повече място в университета, защото желаещите са много.

Г-жа Полина Маринова, директор на Регионалната служба по заетостта в София, също поздрави организаторите и участниците. Надявам се да сте се убедили в ползите от този форум и от възможностите, които стоят пред вас, обърна се тя към студентите и им пожела да бъдат здрави, да намерят доброто начало на своята професионална кариера, да намерят своя път.

Г-жа Полина Маринова

Председателят на Студентския съвет и заместник-директор на МЦРК г-н Кристиян Маджуров благодари на ръководството на университета за подкрепата, на Агенцията по заетостта за сътрудничеството, на Job Tiger и на екипа на МЦРК - за прекрасно свършената работа. Сега във фоайето на УНСС има щандове на 83 фирми, а стана известно, че има фирми, които вече са се записали за участие в Дните на кариерата през следващата година. Мащабът на форума е много голям. Вие сте търсените хора и тези, които работодателите желаят. Бъдете по-нахъсани и ги търсете. Те са тук, за да намерят някои от вас. Тук ще намерите работа и реализация на знанията, които получавате в УНСС, обърна се към студентите г-н Маджуров.

Г-н Кристиян Маджуров

През целия ден студентите имаха възможността да посетят и да разгледат щандовете на фирмите, да разговорят с техни представители, да получат отговор на въпросите си (на снимките долу).


Интервю на доц. д-р Росен Кирилов, директор на МЦРК, за Дарик радио

Галерия снимки от Рекорден брой фирми на Дните на кариерата 2018 ...