Меморандум обединява четири институции за развитие инициативата „Академия „Антикорупция“

четвъртък, 15 ноември 2018 9:00

Развитие на инициативата „Академия „Антикорупция“ с цел популяризиране на противодействието на корупцията чрез организирането на лекции, конференции, майсторски класове, практически обучения, осигуряване на студентски практики и стажове, сътрудничество в изследователски проекти и др. Това предвижда меморандумът за сътрудничество, подписан от ректора на УНСС проф. д.ик.н. Стати Статев, председателя на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев, омбудсмана на Р България Мая Манолова и председателя на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика на Народното събрание Борис Ячев (на снимките долу).

В документа е записано какви са отговорностите на всяка от четирите институции, а техните конкретни ангажименти и форми на сътрудничество ще бъдат уточнени в допълнителни споразумения.

На подписването на меморандума присъстваха членовете на Ректорския съвет на УНСС, зам.-омбудсманът Диана Ковачева, Трифон Трифонов от КПКОНПИ, и доц. Георги Петрунов, научен секретар на Академия „Антикорупция“ (на снимката горе).

УНСС беше домакин и съорганизатор на две публични лекции в рамките на Академия „Антикорупция“ – на Пламен Георгиев, председател на КПКОНПИ, и на Торстен Гайслер, ръководител на Бюрото на фондация „Конрад Аденауер“ в България. До края на 2018 г. предстоят публични лекции на съдия Георги Ушев, председател на Апелативния специализиран наказателен съд (на 19 ноември), и на омбудсмана Мая Манолова (на 10 декември).

Галерия снимки от Меморандум обединява четири институции за развитие инициативата „Академия „Антик ...