Възпитаници на УНСС участват в голям международен проект

сряда, 05 септември 2018 12:36

Двама възпитаници на нашия университет - Иван Иванов и Денислав Бодичев, дипломирали се през 2014 г., участват в голям международен проект в сътрудничество с професори от Университета „Дюк“, САЩ. Иван е бакалавър по "Икономика" (катедра "Икономикс"), а Денислав - бакалавър по "Маркетинг" (катедра "Маркетинг").

Проектът разглежда нов механизъм за изследване на релацията между държавното финансиране на колежи и университети и образователния опит на законодателите, свързани с предлагането на законодателни промени в областта на държавното финансиране в образователната сфера. Първата фаза на проекта е осъществена през периода 2015 – 2018 г., а втората продължава със събирането на релевантна информация.

Иван Иванов Денислав Бодичев

Участието на двамата наши възпитаници в проекта е свързано със събирането и анализирането на информация, използвана за създаване на релационен анализ. За огромния си принос те получават специална благодарност (на снимките долу). Иван и Денислав споделят, че успешното си представяне в работата по проекта дължат на отличната подготовка, която са получили в УНСС. Според тях всеобщото схващане за нискокачественото образование в държавните университети в България е погрешно, защото опитът и успехът са им показали, че когато си добре подготвен, нещата се случват.

Благодарение на информацията, събрана за статистическото изследване, проектът е първият, който констатира некоректно представена информация за част от кандидатите, участвали в предизборни кампании в САЩ.

Резултатите от проекта са публикувани в едно от най-авторитетните списания в САЩ и света в областта на статистиката и публичната икономика: Journal of Public Economics: https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0047272718301014, както и от National Bureau of Economic Research: http://www.nber.org/papers/w24818.pdf?sy=818.

При желание за сътрудничество с двамата наши възпитаници в бъдещи проекти в сферата на статистиката, икономиката и анализирането на големи данни УНСС има тяхното съгласие да предостави за контакт имейл адресите им: Иван Иванов: [email protected], Денислав Бодичев: [email protected]  

Галерия снимки от Възпитаници на УНСС участват в голям международен проект ...