С изложба „Динамична Европа“ студенти представиха Българското председателство на Съвета на ЕС

петък, 08 юни 2018 8:00

Изложба на тема „Динамична Европа“, посветена на Българското председателство на Съвета на ЕС, беше представена в централното фоайе на УНСС. Инсталацията е дело на студенти от 3 и 4 курс на специалност „Публична администрация“.

През летния семестър те участваха в проект „Динамична Европа“, финансиран от Столичната община по програма „Европа 2018“ от сдружение „Карпе дием“. По време на семинарите по учебните дисциплини „Институции на гражданското общество“ и „Европейски програми и инструменти“ студентите подготвиха информационни табла по ключови въпроси, свързани с Българското европредседателство, и изработиха концепция за динамичната инсталация.

На изложбата са представени събития от европредседателството, календар на заседанията на Съвета на ЕС, неговите приоритети, задачи, отзиви и оценки, както и как трябва да се използва труда на доброволците.

Ръководител на третокурсниците е доц. д-р Деница Горчилова, научен секретар на катедра „Публична администрация“ (на снимката долу вдясно), а на четвъртокурсниците - хоноруван асистент Виолета Тончева-Златкова.

Студентите бяха ангажирани през цялата учебна 2017/2018 г. в дейности, свързани с Българското европредседателство. През октомври т.г. те проведоха младежки форум „Българското председателство на Съвета на ЕС – гласът на младежите в обединена Европа”, а докладите им бяха публикувани в сборник.

Галерия снимки от С изложба „Динамична Европа“ студенти представиха Българското председателство на ...