Информационен ден по програма “Greenhouse”

вторник, 15 май 2018 13:10

За втора поредна година УНСС и "Клийнтех България" дадоха старт на единствената европейска преакселераторска програма „Greenhouse“, която помага на студентите да развият своите проекти в сферата на екоиновациите и устойчивия бизнес и подкрепя идейни млади хора с финансиране и бизнес тренинг. Информационният ден се проведе във фоайето на университета.

Стартът на информационния ден

Целта на „Клийнтех България“ е да подпомага приемането на добри бизнес практики за устойчивост на българските компании и развитието на чисти технологии. Работим с младите хора, които са нашето бъдеще, помагаме им да развият предприемачески умения и инвестираме в техните предприемачески идеи, каза Мария Александорва, координатор на програмата за България.

По думите на Мария Александрова програмата тази година се реализира в УНСС поради добрите резултати, постигнати от студентите на нашия университет на миналогодишната Start-UP Универсиада.

Организаторите

Имаме големи надежди, че ще намерим студенти от УНСС със страхотни идеи. Няма никакво ограничение за специалност и курс. Единственото изискване е доброто владеене на английски език. Съветвам младите да потърсят съмишленици от друга катедра и специалност, защото така обменът на опит и идеи е по-голям, обясни координаторът.

Всеки студент може да получи обстойна информация

Студентите от УНСС много ни изненадаха. Това е така, защото подходът на икономистите е да мобилизират всеки ресурс, а когато говорим за климат и употреба на ресурси възможностите са много, добави Мария Александрова.

Кандидатстването е до 28 май 2018 на https://greenhouse.climate-kic.org/apply

Галерия снимки от Информационен ден по програма “Greenhouse” ...