„Вечно втори“ са победителите във „Футболен турнир на УНСС - 2018“

понеделник, 14 май 2018 16:38

С официална церемония и награждаване на победителите завърши “Футболен турнир на УНСС - 2018”, организиран от Студентския съвет под патронажа на ректора проф. д.ик.н. Стати Статев.

Това беше 15-ото издание на турнира, като тази година той се проведе с благотворителна кауза - да се помогне на 21-годишния Георги, който след злополука е с увреден гръбначен мозък и обездвижен от гърдите надолу. Благотворителната кампания e под надслов „Аз помогнах на Георги“. С такъв надпис бяха и фланелките на всички състезатели.

След оспорвани мачове, изпълнени с много обрати и емоция, за финалния ден на турнира се класираха четири отбора. На малкия финал се срещнаха отборите на „Гробарите“ и „Мans not hot”. Бронзовият медал заслужи отборът на „Гробарите“ с 2:1 в редовното време.

По време на малкия финал

Преди финалния мач се проведе и демонстративен футболен двубой между отборите на „Звездите“ и „Студентски съвет“. В състава на „Звездите“ се включиха народни представители и общински съветници, сред които: Александър Иванов, Николай Цонков, Георги Стоилов, Михаил Христов, Тодор Цанев,  гл. ас. д-р Драгомир Стефанов и футболният треньор Адалберт Зафиров. За „Студентски съвет“ играха студенти и докторанти, сред които: Кристиян Маджуров, Ангел Стойков, Никола Танаков, Георги Костадинов, Мартин Антонов, Лъчезар Кънчев, Пламен Пенев, Преслав Пейчев, Илиян Чабуклийски.

Демонстративният мач

Футболната среща между двата отбора беше изключително оспорвана и драматична. Мачът завърши в редовното време с резултат 5:5. След изпълнение на дузпи победи „Студентски съвет“.

В големия финал сили премериха отборите на „ Боклуците“ и „ Вечно втори“. Двубоят бе равностоен, което пролича и в резултата – 2:2 в редовното време. Последваха дузпи, в които по-съобразителни се оказаха „Вечно втори“, които победиха с 1:3 и това ги направи шампиони.

Оспорваният финал

На отборите от финалната четворка бяха връчени медали от председателя на Студентския съвет Кристиян Маджуров и председателя на Студентския сенат Даниел Парушев. Купата на ректора „Шампион на Футболен турнир -2018“ бе връчена от доц. д-р Стела Ралева,  зам.-ректор на обучението в ОКС „магистър“ и дистанционно обучение.

Доц. Ралева поздравява участниците

Отборите от финалната четворка получиха и парични награди от ректора на университета. Като най-добър вратар беше отличен стражът на „Боклуците“ Анри Иванов, голмайсторският приз отиде при играча на „Гробарите“ Симеон Стоянов, който реализира 19 гола. Най-добър състезател на турнира стана Стивън Кирилов от  победителите на турнира „Вечно втори“.

Награждаването на победителите

Повече от 200 студенти се включиха в традиционния футболен турнир през тази година, а организаторите обявиха, че от неговото начало (през 2004 г.) досега са участвали повече от 6000 учащи се в УНСС, което го превръща в най-мащабното университетско спортно събитие в България.

Благотворителната кампания „Аз помогнах на Георги“ ще завърши с благотворителен концерт  на 16 май от 18:30 часа в аула "Максима", където изпълнители ще бъдат група "СкандаУ“.

Галерия снимки от „Вечно втори“ са победителите  във „Футболен турнир на УНСС - 2018“ ...