Публична лекция на тема „Зелено предприемачество: за бизнеса, природата и пресечните им точки”

петък, 27 април 2018 11:45

Еко клуб УНСС организира по случай Европейската зелена седмица в УНСС публична лекция на Магдалена Малеева, една от най-добрите български тенисистки и успешен предприемач, на тема „Зелено предприемачество: за бизнеса, природата и пресечните им точки”.

Илиян Чабуклийски, Магдалена Малеева и Мартин Петков (от ляво надясно)

Модератори на събитието бяха Илиян Чабуклийски, зам.-председател на Еко клуб УНСС, и Мартин Петков, секретар на Студентския съвет, които представиха най-интересните факти от биографията на гост-лектора.

Магдалена Малеева сподели, че стремежът към непрестанно развитие я е направил успешна в спорта и предприемачеството. Най-важното е да обичате това, което правите, обърна се тя към студентите. Според нея нашата страна има сериозен потенциал в производството на екологично чисти храни, а причината за високата цена на биопродуктите у нас е липсата на конкуренция на пазара.

По време на лекцията в малката конферентна зала

Малеева обясни, че в повечето европейски градове съществуват регламентирани градски градини за отглеждане на биохрана. Създаването на такъв вид градини в България е една от актуалните дейности на „Горичка” – форум, създаден през 2006 г., с основна цел да бъде платформа за обучения, разговори и дебати за устойчиво бъдеще.  

Лекторът коментира дейността на търговската марка Harmonica. Стремим се да подпомогнем хората в търсенето на по-чиста храна. С износа на продукти в чужбина се опитваме да стимулираме производството на екологично чиста храна в България, каза Малеева.

На събитието присъстваха и представители на Cleantech Bulgaria, които представиха акселераторска програма за развитие на зелени бизнес идеи Greenhouse.

Галерия снимки от Публична лекция на тема „Зелено предприемачество: за бизнеса, природата и пресеч ...