Ректорът се срещна с президента на Европейската асоциация на юридическите факултети

четвъртък, 15 март 2018 15:18

Бъдещото сътрудничество между Юридическия факултет на УНСС и Юридическия факултет на Автономния университет в Барселона обсъдиха ректорът проф. д.ик.н. Стати Статев и проф. Хосе Марсер, президент на Европейската асоциация на юридическите факултети (ELFA), директор на Института за европейски изследвания на Автономния университет в Барселона и декан на Юридическия факултет на този университет  от 2008 г. до 2013 г.

Ректорът изрази подкрепа за създаването на съвместна магистърска програма в областта на международното право и правото на Европейския съюз, която да даде възможност на випускниците да  получават диплома от двата университета.

Проф. Марсер, чиято статия беше публикувана в първия брой на списание "Бизнес и право", пое ангажимент да съдейства за привличането на авторитетни изследователи като автори.

На срещата присъстваха доц. д.ю.н. Живко Драганов, декан на Юридическия факултет и ръководител на катедра „Международно право и право на ЕС“, и г-жа Изабел Понт, преподавател по административно право и по екологично право в Автономния университет в Барселона, член на Законодателния съвет към правителството на Каталуния.

Проф. Статев, г-жа Понт, проф. Марсер и доц. Драганов (отдясно на ляво)

Галерия снимки от Ректорът се срещна с президента  на Европейската асоциация на юридическите факул ...