Победителите в Националното състезание по финанси и счетоводство получиха сертификати на тържествена церемония

петък, 15 декември 2017 16:18

На официална церемония в зала „Тържествена“ бяха връчени сертификатите на победителите в най-голямото национално състезание по финанси и счетоводство, което се проведе на 9 декември т.г. в Тестовия център и беше организирано от УНСС и Асоциацията на икономическите училища в България (АИУБ). В него участваха рекорден брой средношколци – 400 - от цялата страна.

В зала „Тържествена“

На церемонията присъстваха ректорът проф. д.ик.н. Стати Статев, доц. д-р Миланка Славова, зам.-ректор по обучението в ОКС "бакалавър" и продължаващо обучение и председател на АИУБ, проф. д-р Даниела Фесчиян, зам.-председател на АИУБ, Емилия Иванова, директор на Националната търговско-банкова гимназия и член на Координационния съвет на АИУБ, Екатерина Аладжемова, отговорен редактор на Обединена редакция за книги и периодика „Мисъл“, преподаватели от УНСС и учители от училища от АИУБ.

Проф. Фесчиян, г-жа Аладжемова, доц. Славова, проф. Статев, г-жа Иванова (от ляво надясно)

Победителите в състезанието бяха поздравени от проф. Статев, който посочи, че на всички се признава оценка „Отличен“ 6 за кандидатстудентския изпит в поднаправление „Финанси, счетоводство и контрол“ за учебната 2018/2019 г. Ректорът запозна бъдещите студенти с успехите на университета, спря се на 97-годишната му история и посочи, че десет от 17-те министри в кабинета са възпитаници и преподаватели от УНСС. Във ваше лице вече имаме 320 студенти, които ще се присъединят към 22 000-членното студентско академично семейство, изтъкна ректорът и пожела след три години всички заедно да посрещнат 100-годишнината от създаването на най-големия бизнес университет в страната и Югоизточна Европа.

Ректорът проф. Статев

Ректорът връчи сертификатите на тримата победители с най-висок резултат в състезанието – Красимира Йорданова, Йоана Петрова и Здравка Ангелова. Трите момичета получиха и книга за проф. Стефан Бобчев – основател и първи ректор на УНСС.

Сертификат и книга за Красимира Йорданова,постигнала най-добър резултат в състезанието

Весели Рождественски и Новогодишни празници, успех на матурите, прекрасни мигове на абитуриентските балове и ви очакваме в нашия университет, пожела на средношколците проф. Статев.

Вашата първа голяма мечта да станете студенти в УНСС се сбъдна, каза Емилия Иванова и напомни на възпитаниците си, че денят се познава по сутринта, а сутринта за тях е наистина прекрасна.

Г-жа Емилия Иванова

Очаква ви учене, учене и пак учене, пожела успех на бъдещите студенти и Екатерина Аладжемова.

Екатерина Аладжемова връчва сертификата на ученичка
Сертификати връчи и доц. Миланка Славова

Победителите в състезанието – бъдещи студенти в УНСС, се снимаха пред паметника на проф. Стефан Бобчев (на снимката долу).


Галерия снимки от Победителите в Националното състезание по финанси и счетоводство получиха сертиф ...