Новото попълнение в логистиката с дипломи и сертификати

четвъртък, 14 декември 2017 14:48

65 бакалаври и 25 магистри от випуск 2017 на "Стопанска логистика" получиха дипломите си на официална церемония в зала „Тържествена“.

Дипломанти

Общо 89 млади колеги изпращаме в този важен ден, каза доц. д-р Мирослава Раковска, ръководител на катедра „Логистика“. Вашите деца са и наши деца, увери родителите тя, а пред дипломантите изтъкна: Завършвате динамична, жива специалност, много търсена от бизнеса. В икономиката бурно се развиха логистичните центрове, търсенето на специалисти надвишава 6 пъти предлагането. 84% от завършилите в нашата катедра работят по специалността си, от които 95% намират работа още по време на следването или 3 месеца след това, посочи доц. Раковска.

Доц. Мирослава Раковска

Вие сте първият випуск със сертификати от Европейската асоциация по логистика (ELA) след успешната акредитация на специалностите „Бизнес логистика“ и „Управление на веригата на доставките“ в ОКС „бакалавър“ и ОКС „магистър“, посочи доц. Раковска. Образованието по логистика в катедрата покрива много повече от 80% от изискванията за постигане на първо и второ квалификационно ниво без изпит (European Junior Logistician – EJLog, European Senior Logistician - ESLog), а за трето ниво е необходимо само интервю пред оценители от Националния сертификационен център за България на Европейската асоциация по логистика и  доказване на тригодишен професионален стаж по специалността.

Пред бакалаврите сега предстои магистратура, а след това може да продължите в докторската степен. Не забравяйте, че стоим плътно зад вас и ще помагаме във вашето развитие, каза още ръководителят на катедрата.

Проф. д-р Димитър Димитров, декан на факултет „Икономика на инфраструктурата“, поздрави абсолвентите от името на ректора проф. д.ик.н. Стати Статев. Логистика има навсякъде, работа също, защото катедрата ви подготви и за практиката. Вече сте випускници на УНСС – бизнес университет № 1 в страната и  Югоизточна Европа.

Проф. Димитър Димитров

Георги Христов, оценител към Българската асоциация по логистика, възпитаник на катедрата, поздрави завършващите. Вашата специалност е правилният избор, с добрата основа и ориентация в практиката имате шанс за успешна кариера.

Георги Христов

Логистичният център на Кауфланд подари на абсолвентите специални бележници с логото на катедрата и на Българската асоциация по логистика.

Абсолвентките Деси и Цвети благодариха на преподавателите и родителите от името на своите колеги. 

Първа получи своя сертификат Лили Михова, докторант в катедрата

Проф. Димитър Димитров връчва дипломата на абсолвентката с най-висок успех

 

Галерия снимки от Новото попълнение в логистиката с дипломи и сертификати ...