Традиционен осмодекемврийски спортен празник

вторник, 05 декември 2017 15:50

Традиционният осмодекемврийски спортен празник на УНСС тази година съвпадна с 40-годишнината от създаването на СК „Бонсист”. На откриването присъстваха помощник-ректорът Николай Бакърджиев, доц. д-р Спас Ставрев, ръководител на катедра “Физическо възпитание и спорт”,  проф. д-р Георги Янков, председател на АСК "Св. Георги Победоносец", доц. д-р Владя Борисова, ръководител на катедра „Творчески индустрии и интелектуална собственост“, Петко Кьосев, директор на дирекция "Материално-техническа база и инвестиции", Кристиян Маджуров, председател на Студентския съвет (на снимката долу).

През 2017 г. УНСС отново е сред най-добрите в националната студентска универсиада, на която нашите спортисти станаха трети в комплексното класиране. Под аплодисментите на препълнената зала бяха посрещнати всички спортисти и представителни отбори на университета.

Спортната слава на УНСС


Николай Бакърджиев поздрави участниците от името на ректорското ръководство и подчерта, че това е празник на всички спортисти, на преподавателите, на треньорите и служителите. Помощник-ректорът връчи на доц. д-р Спас Ставрев възпоменателен медал „Проф.  Стефан Бобчев – основател и първи ректор на УНСС“ за високи спортни постижения, за утвърждаване на доброто име на университета и по случай 40-годишнината на СК „Бонсист“.

Николай Бакърджиев (вдясно) връчва възпоменателния медал на доц. Спас Ставрев

Николай Бакърджиев връчи почетна грамота от името на ректора проф. д.ик.н. Стати Статев на ст. преп. Светла Цонева за цялостен принос в развитието на катедра „Физическо възпитание и спорт“, на спорта плуване в УНСС, за утвърждаване на авторитета на университета в България и чужбина и за отлични резултати в държавни студентски първенства.

Благодаря на ректорското ръководство, на ръководителя на нашата катедра и на нашия колектив за признанието. Благодаря на студентите, които през всички години бяха в отбора ми по плуване, раздаваха се, бяха амбициозни, трудолюбиви, всеотдайни и със страхотен хъс за победа, за да може името на УНСС да стои на върха на студентския плувен спорт в продължение на 25 години, посочи ст.преп. Цонева.

Ст. преп. Светла Цонева

Почетна грамота от името на ректора проф. д.ик.н. Стати Статев получи и студентът Мартин Желев за цялостен принос в развитието на спорта плуване в УНСС, за утвърждаване на доброто име на университета в България и чужбина и за постигнати отлични резултати в държавни студентски първенства и универсиади (на снимката долу).

Помощник-ректорът Николай Бакърджиев и Мартин Желев

Надявам се да продължаваме да славим университета с нашите победи. Пожелавам здраве и нови успехи на всички отбори, каза доц. Спас Ставрев.

Доц. Спас Ставрев

След 40 години усещам уют, старание и топла обстановка в СК „Бонсист“, което е доказателство за добрата работа и старанието на преподавателите в катедрата. Спортът е важна част от нашия живот и трябва да благодарим за отделеното време на всеки един от спортистите ни и за приноса им към нашия университет, изтъкна пред студентите Кристиян Маджуров.

Кристиян Маджуров

На тържествената церемония бяха наградени най-добрите ни състезатели. Спортист на годината стана лекоатлетката ни Диляна Минкина. Тимът, отличил се с постиженията си през 2017 г., е отборът по плуване, а отличието за треньор на годината получи ст. преп. Светлана Цонева, треньорка на мъжкия отбор на плувците.

Награда за Диляна Минкина…

 

… за отбора по плуване

… за ст. преп. Светлана Цонева

Зрителите се насладиха на изпълненията на акробатите Михаела Велинова и Иван Люцканов с треньор Красимира Василева. Те бяха поздравени от световните шампиони по модерни танци Василена Шопова и Виктор Алеков, от осемкратната държавна шампионка по акробатика и спортна гимнастика Елизабет Василева и от мажоретния ни състав. 

 

Галерия снимки от Традиционен осмодекемврийски спортен празник ...