Футболен турнир на УНСС 2017

сряда, 29 ноември 2017 12:34

Завърши едно от най-мащабните спортни събития, организирани от Студентския съвет - футболният турнир на 2017 – есен. Той се проведе в рамките на пет седмици, в него участваха 16 отбора в две групи, като за финала се класираха четири отбора.

Финалният ден премина с много емоции и футболни битки. На малкия финал се срещнаха отборите на „Баджанаците 2.0“ и ФК „София“. Мачът беше равностоен, което пролича и в резултата – 3:3 в редовното време. Последваха дузпи, „Баджанаците 2.0“ показаха по-точен мерник, спечелиха с 2:1. и заслужиха бронзовите медали. След тази среща се състоя и демонстративен мач, в който участваха представители на Студентския съвет и ст.преп. д-р Иван Стоилов.

Финалът между „Аутсайдерите“ и „Наказателна акция“ започна равностойно. Първият гол, дело на  Георги Костадинов от „Аутсайдерите“, беше в края на първото полувреме. Във второто полувреме Евени Минев отбеляза втори гол за домакините, но Стивън Кирилов върна „Наказателна акция“ в мача с 2:1. Две минути по-късно Пламен Пенев направи резултата 3:1 и почти уби интригата в мача. На друго мнение обаче бяха от „Наказателна акция“, отбелязвайки втори гол. Те атакуваха съперника си, но късметът им изневери и шампиони станаха „Аутсайдерите“.

Победителите в турнира

Отборите от финалната четворка получиха купи и парични награди от помощник-ректора на УНСС Николай Бакърджиев, председателя на Студентския съвет Кристиян Маджуров и ст.преп. от катедра „Физическо възпитание и спорт“ д-р Иван Стоилов.

Отличените отбори и футболисти

Като най-добър вратар беше отличен стражът на ФК „София“ Светослав Крумов, голмайсторският приз също отиде при  играч на „софиянците“ – Симеон Стоянов, който реализира 16 гола. Най-добър състезател на турнира стана Стивън Кирилов от „Наказателна акция“.

Галерия снимки от Футболен турнир на УНСС 2017 ...