Четвърто издание на фестивала „Денят на Бернайс“

петък, 24 ноември 2017 11:59

УНСС е домакин и на четвъртото издание на фестивала „Денят на Бернайс“, организиран от браншовата организация на  PR специалистите – Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО), в партньорство с катедра „Медии и обществени комуникации“ на УНСС, БААК, КРИБ, Българската консултантска компания, b2b Media, Медиите на 21 век, The Smarts и Идея адвъртайзинг. “Денят на Бернайс” e ежегодно събитие, посветено на всички аспекти от развитието на PR професията в България – наука, образование, практика.

Двудневният форум започна с конференцията „Комуникационни и репутационни ползи и рискове за България на прага на Българското председателство на Съвета на ЕС“, която събра в зала „Тържествена“ комуникационни специалисти, представители на държавни и европейски институции, журналисти, студенти. 

В зала „Тържествена“

Радваме се, че отново сме домакини на този форум, отбеляза при откриването на конференцията доц. д-р Миланка Славова, зам.-ректор по обучението в ОКС „бакалавър“ и продължаващо обучение. Тя приветства участниците от името на ректора проф. д.ик.н. Стати Статев и коментира темата за комуникационните и репутационните ползи и рискове за страната ни при Българското председателство на Съвета на ЕС. С интерес очакваме и проектите на студентите, защото сме уверени, че младите, подобно на Бернайс, имат нестандартно, евристично мислене, посочи доц. Славова. 

Доц. Миланка Славова

Комуникационната рамка на предстоящото Българско председателство беше представена от Виктория Бехар, възпитаник на УНСС, директор на дирекция “Комуникации и информация“ в Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Тя се спря на слогана „Обединението прави силата“, говори за ролята на България като честен арбитър, набеляза темата за миграцията, европейската перспектива на Западните Балкани, дигиталната икономика и бъдещето на младите хора. 

Виктория Бехар

Участници в първия конферентен панел „Положителният пример на България в изпълнението на приоритетите на Съвета на ЕС“ бяха Бойко Благоев, ръководител на отдел „Информация и комуникация“ в Представителството на Европейската комисия в България,  Ясен Гюров,  координатор на Българското председателство на Съвета на ЕС в областта на образованието и научните изследвания (чрез аудио връзка), Иван Димов, съветник на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева, Добрина Чешмеджиева, водеща на предаването “Референдум” на БНТ1. Модератор беше Мила Миленова, председател на БДВО за 2018 и 2019 г.

Участници в конференцията

 

„Комуникиране на проблемите на Европа и ролята на България – миграционна криза и бежанска политика“ и „Културен и събитиен календар на Българското председателство на Съвета на ЕС“ са другите два конферентни панела.

Фестивалът продължава утре със студентския конкурс „Като Бернайс“, на който студентите ще  представят комуникационно предложение на тема “Европейските институции, бежанската политика и популизмът: нови комуникационни решения”. Предложението може да бъде комуникационна, маркетингова, ПР или лобистка кампания и да включва стратегия и няколко конкретни тактики или дейности.

 

 

Галерия снимки от Четвърто издание на фестивала „Денят на Бернайс“ ...