Церемония по награждаването на „Студент на годината 2017“

четвъртък, 16 ноември 2017 17:27

За шести пореден път в аула „Максима“ се проведе церемонията по награждаването на „Студент на годината“.  Събитието бе организирано от Студентския съвет при УНСС под патронажа на ректора на университета проф. д.ик.н. Стати Статев. За доброто настроение се погрижиха водещите Гери Дончева и Кристиян Янкулов, изпълнителите  Дичо, Кристиян Янкулов и Християна Дънкова.

Водещите на церемонията Гери Дончева и Кристиян Янкулов

В тазгодишното издание на конкурса бяха връчени отличия в шест категории - „Студент на годината“, с подкатегории  “Бакалавър на годината”, “Магистър на годината” и “Докторант на годината”; „Спортист на годината”; “Талант”; „Личност, допринесла за утвърждаване на студентското самоуправление в УНСС”; „Преподавател на годината” и „Служител на годината”. Победителите бяха избрани от жури в състав:  проф. д.ик.н. Стати Статев, ректор на УНСС, доц. д-р Стела Ралева, зам.-ректор по обучението в ОКС "магистър" и дистанционно обучение, доц. д-р Миланка Славова, зам.-ректор по обучението в ОКС "бакалавър" и продължаващо обучение, проф. д-р Валентин Гоев, зам.-ректор по научноизследователската дейност, Николай Бакърджиев, помощник-ректор, доц. д-р Спас Ставрев, ръководител на катедра “Физическо възпитание и спорт”, Милена Дамянова, председател на Комисията по образование и наука в 44-то НС, Николай Цонков, народен представител в 44-тото Народно събрание, Стефан Марков, общински съветник в община София, Любен Дилов, публицист и журналист, Димитър Дилчев, кмет на район „Студентски“, Яна Вангелова, председател на Националното предстваителство на студентските съвети (НПСС), Илина Мутафчиева, председател на Националния младежки форум, Гергана Малкоданска, журналист и тв водеща, Антония Петрова, модел и тв водеща, Габриела Василева, Мис България 2012, Даниел Парушев, президент на Алумни клуба към СС при УНСС, Кристиян Маджуров, председател на Струдентския съвет, и Мартин Петков, секретар на Студентския съвет.

Журито

Основната цел на конкурса е всяка година да бъдат награждавани студенти от УНСС за постигнати резултати в научната, културната, спортната и други дейности, които допринасят както за образователния процес, така и на национално и международно ниво, посочи водещият Кристиян Янкулов.

Партньори на събитието бяха телевизия „Bulgaria on air”, Издателска къща „Хермес“, козметична компания “Oriflame”, винарска изба „Магура“, Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ и НПСС.

Церемонията започна с връчването на наградите за служител и преподавател на годината, определени от членовете на Студентския сенат. Наградите бяха връчени от Николай Бакърджиев и Илина Мутафчиева. „Служител на годината“ стана Анита Цанева, ръководител на сектор „Чуждестранни студенти и европриложения към дипломите“. Благодаря за тази оценка, която е не само за мен, но и за моите колеги, с които работим в екип, посочи Цанева.  .

Служителят на годината Анита Цанева

В категория „Преподавател на годината“ отличен бе доц. д.ю.н. Живко Драганов, декан на Юридическия факултет. Наградата му бе връчена от Кристиян Маджуров, който го определи като „истински човек, отдаден на преподавателската дейност“.

Доц. Драганов благодари за наградата и заяви, че резултатите винаги идват след положени усилия. Вярвам, че вашите преподаватели имат какво да ви дадат и вие имате какво да получите от тях, изтъкна той. Познанието е като свещ в тъмна стая, добави той. Доц. Драганов посвети наградата си на студентите от УНСС.

Доц. Драганов

В категорията „Талант“, която за пръв път присъства в конкурса, след оспорвана конкуренция победител стана Лилия Семкова, първокурсничка в „Администрация и управление“. Тя се отличи със своя балетен танц и  певчески умения. Лилия благодари за наградата и подкрепата. За мен е голяма изненада, защото съм едва в първи курс, добави студентката.

Талантът на годината благодари за наградата

Наградата „Докторант на годината” връчиха Яна Вангелова и проф. Валентин Гоев, а победител стана Свилен Колев, специалност „Финанси, парично обращение, кредит и застраховка“. Той благодари на организаторите и на университета за това, че дава знания и изгражда личности. Младите имат нужда от такива поощрения и го заслужават, посочи проф. Гоев.

Свилен Колев – „Докторант на годината“

„Магистър на годината“ стана Георг Шиков, специалност „Право“, който беше награден от доц. Стела Ралева и Николай Цонков. Хубаво е, когато трудът ти бъде възнаграден и се забелязва, сподели победителят и призова колегите си да не спират да следват целите си и да не забравят, че са възпитаници на УНСС.

Бяхме много затруднени при избора на победителите в различните категории, което много ни радва, посочи доц. Ралева. Поздравявам организаторите за поредното успешно събитие и се надявам да продължават традицията на този конкурс, каза Николай Цонков.

Георг Шиков

Наградата в категория „Бакалавър на годината“ грабна Александрина Желязкова, четвъртокурсничка в „Маркетинг и стратегическо планиране с преподаване на английски език“. Тя беше наградена от доц. Миланка Славова и Димитър Дилчев.

Александрина Желязкова и доц. Славова

 

Признателна съм за този приз, благодари Александрина. Тя поздрави „виновниците“ за събитието и допълни, че успехите й са резултат от екипна работа.

В категорията „Личност, допринесла за утвърждаване на студентското самоуправление в УНСС”  победител стана Тодор Гунчев, докторант в катедра „Национална и регионална сигурност“. В периода 1997-2006 г. той последователно е главен секретар, председател и почетен председател на Студентския съвет при УНСС.

От колегите в УНСС съм научил да бъда сигурен в себе си и никога да не спирам да защитавам правата си, изтъкна Гунчев. Той добави, че университетът е допринесъл много за личностното му изграждане и възпитание.

 

Тодор Гунчев

В една от най-оспорваните категории за „Спортист на годината“ победител стана Анастасия Киссе, третокурсничка от „Финанси“. Тя надмина останалите с първи места и над 20 световни купи по художествена гимнастика, с първо място на държавно първенство на България и с призови места на младежки олимпийски игри, световно и европейско първенство. Спортът е голяма част от моя живот и ме е научил на най-важните неща, изтъкна Анастасия.

Анастасия Киссе

Всички победители получиха плакет, парична награда в размер на 500 лв., книги от издателство „Хермес“, козметичен комплект от „Орифлейм“, селекция вина от винарска къща „Магура“ и едногодишна карта за Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий".

 

Щастливият финал на церемонията

 

 

 

 

 

Галерия снимки от Церемония по награждаването на „Студент на годината 2017“ ...