Катедра „Недвижима собственост" отбеляза 10-годишнината си с юбилейна научно-практическа конференция

петък, 10 ноември 2017 16:24

В голямата конферентна зала на УНСС се проведе юбилейна научно-практическа конференция, посветена на 10-годишнината от създаването на катедра „Недвижима собственост” и на специалността „Мениджмънт на недвижимата собственост”. Конференцията се проведе под патронажа на ректора на УНСС проф. д.ик.н. Стати Статев.

На форума присъстваха проф. д-р Йорданка Йовкова, ръководител на катедра „Недвижима собственост” и директор на Научноизследователския център за недвижима собственост и градско планиране, доц. д-р Георги Забунов, научен секретар на катедрата, гл. ас. д-р Драгомир Стефанов от катедра „Недвижима собственост“, модератор на форума,, проф. д-р Димитър Димитров, декан на факултет "Икономика на инфраструктурата" и ръководител на катедра  "Национална и регионална сигурност", Иван Велков, зам.-председател на Столичния общински съвет и председател на Българската фасилити мениджмънт асоциация (БГФМА), инж. Ирена  Перфанова, председател на Националното сдружение „Недвижими имоти” (НСНИ) и на FIABCI-България, възпитаници на катедрата, преподаватели, собственици и мениджъри на водещи компании от сектора на управлението и търговията с недвижими имоти.

Доц. Забунов, проф. Димитров, проф. Йовкова, Иван Велков, д-р Стефанов (отдясно наляво)

Събитието бе открито от ръководителя на катедрата проф. Йорданка Йовкова. Тя изтъкна, че зад 10-годишния период стоят много работа и усилия, но и голямо удовлетворение от постигнатото. 

Проф. д-р Йорданка Йовкова

Проф. Йовкова представи развитието на катедрата от създаването й на 16 май 2007 г. досега. Тя акцентира върху подкрепата на ректорското ръководство в лицето на проф. д-р Борислав Борисов, почетен ректор и почетен професор на УНСС, и проф. д.ик.н. Стати Статев, ректор на УНСС, както и на академичната среда, без която реализацията на идеята не би била осъществима.

Ръководителят на катедра „Недвижима собственост“ се спря обстойно на обучението, специалността „Мениджмънт на недвижимата собственост“, магистърските и докторантските програми. Тя представи академичния състав на катедрата, научните проекти и публикации, учебниците и учебните помагала, научните форуми, партньорствата и сътрудничествата, учебните практики. Ние сме един екип, завърши проф. Йовкова и пожела успех на конференцията..

По време на форума

Проф. Димитър Димитров поздрави присъстващите от името на ректора на университета проф. Стати Статев Следя катедрата от дълги години и виждам ентусиазма и отдадеността, с които целият екип работи, каза той.. По думите му 10 години са детска възраст за една катедра, но се равняват на много повече от десетилетие работа и труд. Усилията за тези години са огромни, допълни той.

Проф. Димитров поздравява катедрата-юбиляр

Десетилетието на тази катедра съвпада с най-бурните 10 години в сектора на недвижимата собственост, изтъкна Иван Велков, хоноруван преподавател в катедрата. Именно в академичната среда намерих оптимизма и настроението, които липсваха извън нея, добави той.

Иван Велков

Очаква се голяма промяна в сферата на недвижимите имоти, изтъкна Ирена  Перфанова и допълни, че ролята на катедрата в подготовката й на кадри ще нараства. Основата на пазара ще бъдат добре обучените специалисти в бранша. Катедрата е достойна и подготвена за това, акцентира тя.

Ирена Перфанова

От името на НСНИ Ирена Перфанова поднесе поздравителен адрес и подари на катедрата „Юбилеен каталог по случай 25 години НСНИ“. Тя връчи сертификат на проф. Йовкова и официално покани УНСС като академичен член на НСНИ (на снимката долу).

Катедра „Недвижима собственост“ получи много поздравителни адреси от свои партньори и колеги от академичните и бизнес средите. В конференцията взеха участие повече от 30 учени и специалисти с доклади по различни теми.

По повод 10-годишнината, катедра „Недвижима собственост” започна и издаването на рецензирано академично списание „Недвижими имоти & Бизнес”. Списанието е триезично, като авторите сами избират дали да публикуват на български, руски или английски език. 

Галерия снимки от Катедра „Недвижима собственост" отбеляза 10-годишнината си с юбилейна научно-пра ...