Бакалаврите и магистрите от специалност „Икономика на отбраната и сигурността” се дипломираха

петък, 10 ноември 2017 9:50

На  церемония в зала „Тържествена” се дипломираха магистрите и бакалаврите от специалност „Икономика на отбраната и сигурността”.

В зала „Тържествена“

На събитието присъстваха проф. д-р Димитър Димитров, декан на факултет "Икономика на инфраструктурата" и ръководител на катедра  "Национална и регионална сигурност", гл.ас. д-р Екатерина Богомилова, научен секретар на катедра "Национална и регионална сигурност", проф. Тилчо Иванов, дългогодишен ръководител на катедрата, проф. д.ик.н Кирил Стойчев, секретар на сдружение „Българска отбранителна сигурност”, доц. д-р Цветан Цветков, директор на Центъра за стратегически изследвания в отбраната и сигурността, доц. д-р Константин Пудин др.

Профд-р Димитър Димитровгласд-р Екатерина БогомиловапрофТилчо Ивановпрофд.ик.н Кирил Стойчевдоцд-р Цветан Цветковдоцд-р Константин Пудин (отляво надясно)

„Завършвате университет номер едно в България”, обърна се към абсолвентите проф. Димитров. Той подчерта, че УНСС дава големи възможности, които студентите трябва да използват. „Сигурността става все по-актуален въпрос и вие сте попаднали на правилното място в правилното време”, каза още проф. Димитров.

ПрофДимитров

„Секторът за сигурност и отбрана на страната е голям проблем за нашето общество”, категоричен бе проф. Тилчо Иванов. Той има нужда не само от знания, а от вашата енергия и сила, за да преодолявате препятствията, пред които се изправяте, добави той. Проф. Иванов заяви, че катедрата полага усилия да даде на обществото млади, енергични, мотивирани хора, които могат да подобрят живота и сигурността на хората. „Не е необходима реформа, а непрекъснато усилие за промяна и подобряване на сигурността на гражданите”, допълни проф. Иванов.

ПрофИванов

„УНСС произвежда лидери”, отбеляза проф. Кирил Стойчев. „Няма област в общественоикономическия живот, където вие да не можете да намерите своето място”, посочи той. Проф. Стойчев изрази надежда, че опитът и знанията, които абсолвентите са придобили, ще им помогнат да постигнат целите си.

Проф. Стойчев

Церемонията продължи с връчването на дипломите.

Бакалавър-отличник
Абсолвент и бъдещ такъв

Галерия снимки от Бакалаврите и магистрите от специалност „Икономика на отбраната и сигурността” с ...