Публична лекция на тема „Логистика - връзка с твоя свят“

вторник, 17 октомври 2017 15:33

Публична лекция на тема „Логистика - връзката с твоя свят“ изнесе Евдокия Ангелова, търговски директор „Стратегически клиенти Европа“ на Agiliti и глобален акаунт мениджър на Nestle. Събитието, което се проведе в зала „Тържествена“, беше поредната лекция от цикъла „Срещни бизнеса – бъди успешен в логистиката“, организиран от катедра „Логистика“. На публичната лекция присъстваха доц. д-р Мирослава Раковска, ръководител на катедра „Логистика“, преподаватели, студенти и гости.

Това е първата проява за тази учебна година, през която ни предстоят по 3-4 събития на семестър, заяви доц. Раковска. Тя представи гост-лектора Евдокия Ангелова -  възпитаник на един от първите випуски на катедрата. Извлечете максималното от лекцията, включително и по въпроси, свързани с вашето кариерно развитие, обърна се към студентите ръководителят на катедрата.

Доц. Раковска


Надявам се от моята лекция да разберете как теорията се превръща в практика, посочи Евдокия Ангелова. Тя определи професията на логистика като „изключително приятна и интересна“. Когато завърших, тя ми даде шанс да пътувам, да се срещам с много нови хора, да работя по различни проекти и никога да не превръщам работата си в рутина, сподели лекторът.

Гост-лекторът Евдокия Ангелова

Ангелова представи фирмата, в която работи, очерта етапите на израстване в професията, говори за различните видове транспорт. Като важни качества, които трябва да притежава специалист от сферата на логистиката, лекторът отличи работата в екип, адаптивността и умението да се комуникира с клиентите.

Според Евдокия Ангелова за успешната кариера в логистиката са необходими знания от сферата на икономиката, финансите, статистиката и математиката. В УНСС натрупваме знания във всяка сфера и те намират приложение дори в най-неочаквания момент, допълни лекторът.

По време на лекцията

Лекторът открои някои от секторите, в които работи логистичната компания - автомобилен, потребителски, производствен, технологични стоки и др. По думите й днес логистиката е тясно свързана и с ИТ сектора и графичния дизайн.

Срещата продължи с дискусия между студентите и гост-лектора.

Галерия снимки от Публична лекция на тема  „Логистика - връзка с твоя свят“ ...