Докторанти от УНСС участваха в международна конференция в Брюксел

понеделник, 16 октомври 2017 9:02

Проф. д.ик.н. Румен Гечев, директор на Университетския център по устойчиво развитие, заедно с докторантите от УНСС Величка Николова, Неда Мужо, Невена Алексиева, Благовест Цветков, Мила Зашева и Горан Ангелов взеха активно участие в  международната конференция „Рестарт на европейската икономика”. Форумът се проведе в Брюксел на 12 октомври и бе организиран от ПЕС в три дискусионни панела: „Зелени работни места на бъдещето“, „Инвестиции за социална конвергенция“ и „Защита правата на работниците в дигиталната ера“.

Проф. Гечев (в средата) с докторантите

 

В работата на конференцията участваха министърът на труда на Швеция И. Йохансон, държавният секретар на Федералното министерство по икономическите въпроси и енергетиката на Германия М. Мачних, държавният секретар по европейските въпроси на Чехия Ал. Чмелар, министърът по заетостта на Люксембург Н. Шмит и министърът на труда на Словения А. Мрак. В дискусиите се включиха и лидери на европейските профсъюзи, представители на бизнеса и на Европейската инвестиционна банка.

Специален гост бе проф. Джефри Сакс, директор на Института за устойчиво развитие към Колумбийския университет. В доклада си той се спря на предизвикателствата пред европейската икономика и алтернативните подходи за преодоляване на кризата в Еврозоната.

Галерия снимки от Докторанти от УНСС участваха в международна конференция в Брюксел ...