Ректорът на УНСС беше награден с почетния знак на ректора на СУ „Св. Климент Охридски“

петък, 29 септември 2017 15:33

Ректорът на УНСС проф. д.ик.н. Стати Статев беше награден с почетния знак на ректора на СУ „Св. Климент Охридски“ проф. дфн Анастас Герджиков за принос в развитието на академичното сътрудничество между двата университета. Отличието беше връчено при откриването на международната научна конференция на тема „Икономически и управленски политики и предизвикателства: Към индустрия 4.0 – технология или идеология“, организирана от СУ, УНСС и Института за икономически изследвания при БАН.

Проф. Герджиков (вляво) награждава проф. Статев

 

Изненадан и развълнуван съм от това признание, благодари за отличието проф. Статев. Той изтъкна, че корените и историята на двата университета са общи, защото  възпитаници и преподаватели от Софийския университет начело с проф. Стефан Бобчев основават през 1920 г. Свободния университет за политически и стопански науки – предшественик на УНСС.  Днес виждаме плодовете на нашето сътрудничество, което многократно увеличава силата ни, посочи проф. Статев.

Ректорът благодари за отличието

Тази конференция е само един от примерите за успешното сътрудничество между двата най-големи университета в България, заяви проф. Герджиков и благодари на проф. Статев за съвместната работа.

Ректорите на двата университета

 

 

 

Галерия снимки от Ректорът на УНСС беше награден с почетния знак на ректора на СУ „Св. Климент Охр ...