Наш преподавател участва в най-тежкия планински маратон "Пирин-Ултра"

сряда, 27 септември 2017 16:26

От 22-ри до 24-ти септември се проведе най-тежкият планински маратон в България - "Пирин-Ултра". Стартът беше даден в 6:00 ч. сутринта, а дисциплините бяха две – 70 км. и 150 км. Комбинацията между дългото разстояние, голямата денивелация (9400 м.), равняваща се на шест пъти изкачване и слизане на вр. Мусала от Боровец, и трудния терен, определено поставят 150 километровата дестанция на първо място сред ултра маратоните в България.

Нашият университет беше представен от преподавателя по пешеходен туризъм Венцислав Йорданов, който взе участие на дългото трасе. Въпреки изключително неблагоприятните метеорологични условия (студено време, сняг и суграшица)  и контузията в левия крак, която получи едва на 70 км., колегата Йорданов успешно завърши състезанието след повече от 36 часа прекарани в бягане и ходене.

Ето какво сподели той:

-          Това е най-трудното, най-интересното и най-красивото планинско състезание в България, а може би и на Балканите. Нормално, все пак сме във величествения Пирин! Изключително съм благодарен, че успях да завърша, въпреки всичките проблеми. Имам голямо желание да запаля искрата за участие в планински маратони у моите студенти, защото няма по-добър начин да калиш духа и волята си, а също така и да се поддържаш в оптимална физическа форма. Така се случи с третокурсникът  Тодор Василев, който вече взе участие както в обиколката на Витоша, така и в редица по-кратки състезания.

Галерия снимки от Наш преподавател участва в най-тежкия планински маратон "Пирин-Ултра"  ...