Ректорът на УНСС беше избран за вицепрезидент на Европейската група за териториално сътрудничество

понеделник, 03 юли 2017 13:50

Първото Общо събрание на Европейската група за териториално сътрудничество (H.E.L.I.A.S), в което участваха представители на организациите, членуващи в нея, се проведе на 29 юни т.г. в Университета Аристотел – Солун, по покана на кмета на града Янис Бутарис. 

По време на Общото събрание в Университета Аристотел в Солун

Общото събрание избра с пълно мнозинство за членове на Борда на директорите: Янис Бутарис, кмет на Солун, Лазарос Киризоглу, кмет на Ампелокипи – Менемени, президент на Регионалната асоциация на общините в Централна Македония, проф. д.ик.н. Стати Статев, ректор на УНСС, Павлос Тоникидис, президент на Търговската палата на Килкис, вицепрезидент на Съюза на гръцките търговски палати, Симос Данилидис, кмет на Неаполис-Сикион, Лефретис Йоанидис, кмет на Козани, Фотис Домоцидис, кмет на Сидики, Григорис Заротиадис, професор в Университета Аристотел - Солун, Танасис Белидис, професор в Технологичния образователен институт - Солун, Давид Константинос, професор в Технологичния образователен институт на Централна Македония, Василиос Андреадис, зам.-кмет на Корделио - Евосмос, Йоанна Пантелиду, ръководител на Програмната дирекция на община Терми, Лефтерис Топалоглу, директор на Регионалната асоциация на общините в Западна Македония.

Проф. д.ик.н. Стати Статев, Янис Бутарис и проф. Периклес Миткас, ректор на Университета Аристотел (отдясно наляво)

Общото събрание избра за представители на Социалния съвет: Вардакастани Джиани, президент на Националната конфедерация на хората с увреждания, и проф. д.ик.н. Станка Тонкова, президент на Българската асоциация за регионални изследвания и директор на Центъра за изследователски и образователни проекти на УНСС.

За членове на Одитния комитет бяха избрани Цокнида Йоани, кмет на Чалкидона, Варсакели Николао, зам.-ректор на Университета Аристотел – Солун, и Георгианис Антивос, зам.-кмет на Сидики.

Бордът на директорите единодушно избра за президент Янис Бутарис, кмет на Солун, за вицепрезиденти - проф. д.ик.н. Стати Статев, ректор на УНСС, и Павлос Тоникидис, президент на Търговската палата на Килкис, за секретар - Григорис Заротиадис, професор в Университета „Аристотел“, Солун, и за счетоводител - Лефтерис Топалоглу, директор на Регионалната асоциация на общините в Западна Македония (на снимката долу).

На следващото заседание на Борда на директорите на Европейската група за териториално сътрудничество, което ще бъде през юли в София, ще бъде финализиран планът за действие през следващия период.

Галерия снимки от Ректорът на УНСС беше избран за вицепрезидент на Европейската група за териториа ...