Ректорът връчи почетни грамоти на „златните“ и „сребърните“ ни баскетболисти и треньорите им

четвъртък, 20 април 2017 9:15

Проф. д.ик.н. Стати Статев, ректор на УНСС, връчи почетни грамоти на баскетболните ни отбори, които спечелиха първо място при мъжете и второ при жените в турнира „Петте топки“ в Париж. На тържествената церемония присъства и ректорското ръководство.

С грамоти бяха отличени треньорите ст. преп. Лариса Касабова и преп. д-р Венцислав Йорданов, както и доц. д-р Спас Ставрев, ръководител на катедра "Физическо възпитание и спорт".  

Грамоти за ст. преп. Лариса Касабова и

преп. д-р Венцислав Йорданов

„Причастен съм от години към участията на УНСС в турнира „Петте топки“, но не съм мислил, че ще достигнем до такъв връх“, каза проф. Статев и благодари на треньорите и студентите за положените усилия. „Спортът дава чувство за мощ и превъзходство, което ще ви помага в по-нататъшната реализация“, изтъкна той.

Ст. преп. Лариса Касабова, треньор на баскетболния отбор - мъже, припомни, че това е 38-ото издание на турнира, което се организира от престижното бизнес училище ESSEC. „За първи път в историята нашето участие бе увенчано с шампионска титла при мъжете. Жените бяха на една ръка разстояние от втора шампионска титла, но малко не им достигна“, отбеляза тя. Треньорът благодари за подкрепата на ректора и цялото ректорско ръководство, както и на състезателите за достойното представяне на университета ни.

Ректорът получи от ст. преп. Касабова статуетка на Айфеловата кула и колаж от снимки на баскетболистите ни и техните треньори, направени във френската столица. Капитанът на мъжкия отбор Радослав Буюклиев връчи на проф. Статев шампионската купа.

Капитанът на отбора Радослав Буюклиев връчва купата на проф. Статев

Ректорът връчи почетните грамоти на състезателите от двата тима, които си направиха и обща снимка с ръководството на университета (виж долу).   

 

Галерия снимки от Ректорът връчи почетни грамоти на „златните“ и „сребърните“ ни баскетболисти и т ...