Нашите баскетболисти със злато и сребро от турнира „Петте топки“ в Париж

вторник, 18 април 2017 13:31

В Париж се проведе 38-то издание на турнира „Петте топки“,  организирано от престижното бизнес училище ESSEC. В него взеха участие университети от десет страни от Европа, Африка и Азия с отбори по  баскетбол, хандбал, волейбол, футбол и ръгби. Нашият университет бе представен от отборите си по баскетбол, които спечелиха първо място при мъжете и и второ при жените в турнира.

Нашите победители

Женският тим на УНСС, с треньор пр. д-р Венцислав Йорданов, си размени по една победа със силния отбор на ULM- Белгия и бе безапелационен  срещу момичетата от Американския колеж за Средния Изток - Кувейт. Нашите студентки се класираха за финала, където отново се изправиха пред отбора на ULM. След оспорвана игра момичетата ни отстъпиха на превъзхождащите ги по ръст белгийки и се класираха на второ място в турнира.

Момичетата

Мъжкият отбор на УНСС претърпя  загуба само с една точка в предварителните групи от силния отбор на Сержи, който се състезава в елитна френска  баскетболна лига. На полуфиналите момчетата ни победиха убедително отбора на Германия.

По време на решаващия финален мач

На финала мъжкият ни тим, воден на турнира от треньора Лариса Касабова, се срещна отново с отбора на Сержи. Залагайки предимно на отборна игра - с отлични прояви на Диан Абрашев и Матей Митев, традиционно силната игра на Венцислав Мануилов и на останалите - момчетата ни победиха убедително с 14 точки разлика домакините от Сержи. Победата ни бе определена като тържество на колективния дух.

Баскетболистите на УНСС

 За MVP на турнира бе избран състезателят с №4 Диан Абрашев от отбора на УНСС.

Галерия снимки от Нашите баскетболисти със злато и сребро от турнира „Петте топки“ в Париж ...