Информационна среща за студентски обмен с Университета в Тилбург, Холандия, по програма Еразъм+

Информационна среща с лектор Лаура Ван Боше, департамент „Маркетинг и комуникации“ на Университета в Тилбург, Холандия, бе организирана в университета. На срещата бяха представени възможностите за студентски обмен по програма Еразъм+ между УНСС и холандския университет.

По време на информационната среща

Доц. д-р Екатерина Тошева, директор на Университетския център за мобилност на студенти и преподаватели, представи Лаура Ван Боше, която гостува в нашия университет по повод отбелязването на 30-годишнината на програма „Еразъм“.

Доц. Тошева (втората вляво) открива срещата

Холандският лектор говори за образователните възможности, които Университета в Тилбург предоставя на студените. Чрез презентацията си Лаура Ван Боше запозна присъстващите със забележителностите на града, който е един от основните образователни центрове на страната, както и с холандския прием на чуждестранни студенти на принципа: равнопоставеност, толерантност, усилена работа, директна и ясна комуникация, точност.

Лаура Ван Боше

Гост-лекторът се спря на образователните програми на английски език, интернационалния състав на студентите в университета, отличното иновативно образование, възможностите за професионална реализация. В кратка викторина за Холандия студентите научиха интересни факти за обичаите и нравите на холандците, националния празник и традиционния карнавал – най-големият в Европа, който продължава 10 дни.

В голямата конферентна зала

Университетът в Тилбург е един от водещите университети за правни, бизнес и икономически науки в Европа. Основан през 1927 г., днес той разчита на дългогодишния си опит и установени традиции в преподаването, като насърчава академичното развитие на своите студенти и ги подготвя за професионалните изисквания на модерния свят. Университетът предлага отлична база за научни изследвания, има договорни отношения с над 100 чуждестранни висши училища, сред които Университетът „Корнел“, Ню Йорк, Университетът в Барселона, Университета в Глазгоу, Националния университет на Сингапур и Пекинския университет и др. Факултетът по икономика и бизнес администрация е най-големият от шестте факултета, признат е от AACSB International - най-високият коректив за постижения на бизнес училищата в целия свят. Университетът в Тилбург оглавява европейската класация за изследвания в областта на икономиката (според European Economic Association), заема трето място за проучвания в сферата на бизнеса и е избран за най-добре специализирания университет в Холандия в областта на международното и европейското право (Higher Education Guide) през последните няколко години.

Обменът на студенти с нашия университет се извършва с прякото съдействие на Центъра за мобилност на преподаватели и студенти.

Галерия снимки от Информационна среща за студентски обмен с Университета в Тилбург, Холандия, по п ...