Ректорът беше специален гост на традиционния панаир на Националната търговско-банкова гимназия

четвъртък, 23 февруари 2017 15:35

Специален гост на осемнадесетия традиционен панаир на учебно-тренировъчни фирми, организиран от Националната търговско-банкова гимназия (НТБГ), беше ректорът на УНСС проф. д.ик.н. Стати Статев. На събитието, което се проведе в Интер Експо Център по проект „Интегративно практическо обучение“ и беше посветено на 104-тата годишнина на гимназията, присъства и проф. Николай Денков, служебен министър на образованието и науката.

При откриване на събитието

Ректорът нарече учениците „бъдещи студенти на УНСС“, пожела им успех, посъветва ги да бъдат все така напористи в усвояването на знания и изрази задоволството си от задълбочаващото се сътрудничество между УНСС и НТГБ. „Създавате ми проблеми, защото победителите във всички олимпиади и състезания, които организира нашият университет, са ученици от НТБГ“, пошегува се проф. Статев. 

Проф. Статев приветства участниците в панаира

Нейчо Попов, заместник-директор на НТБГ, откри панаира и благодари от името на директора на гимназията Емилия Иванова на ръководството на УНСС за успешното сътрудничество и високите оценки за нейните възпитаници. 

Ректорът и министър Денков с ученици

Проф. Статев разговаря с ученици и разгледа щандовете

През тази година участниците в панаира са 56, от които 18 банки, 4 застрахователни компании, 2 митници и 32 фирми.

НТБГ, която е един от учредителите на Асоциацията на икономическите училища в България, е най-голямото училище в България, в което се обучават повече от 1250 ученици в 45 паралелки. Много възпитаници на гимназията са студенти в УНСС.

Галерия снимки от Ректорът беше специален гост на традиционния панаир на Националната търговско-ба ...