Ректорът връчи сертификати на победителите в Националното състезание по икономикс

петък, 17 февруари 2017 10:32

С „Честито, бъдещи колеги“ се обърна към победителите в Националното състезание по икономикс ректорът на университета проф. д.ик.н. Стати Статев. Не случайно чухте и студентския химн, защото учениците, които получават сертификати днес, вече са студенти в УНСС. С документа им се признава оценка „Отличен“ 6 за успешно положен конкурсен изпит за кандидатстване в нашия университет в поднаправление „Икономика, общество и човешки ресурси” за учебната 2017-2018 г., обяви най-важния резултат проф. Статев.

Проф. Статев приветства победителите в състезанието. Вдясно от него: проф. Фесчиян, доц. Ралева, Емилия Иванова

Под патронажа на ректора бе и проведеното събитие – най-масовото национално състезание, организирано от УНСС и Асоциацията на икономическите училища в България. То се състоя на 11 февруари в Тестовия център на университета и в него се състезаваха ученици от над 15 професионални гимназии-членове на Асоциацията. А на победителите бяха връчени сертификати на церемония в зала „Тържествена“, на която присъстваха проф. д.ик.н. Стати Статев, ректор на УНСС и ръководител на катедра „Икономикс“, доц. д-р Стела Ралева, зам.-ректор и зам.-ръководител на катедра „Икономикс“, проф. д-р Даниела Фесчиян, зам.-ръководител на Асоциацията на икономическите училища в България, Емилия Иванова, директор на Националната търговско-банкова гимназия  и член на Управителния съвет на Асоциацията.

Бъдещите студенти на УНСС в зала "Тържествена"

Аз се гордея повече с вас, отколкото вие с постигнатото, изрази удовлетворение от успеха на бъдещите студенти проф. Статев. По думите му 40-те години работа в УНСС са го убедили, че освен добра подготовка, младите хора трябва да притежават и силна вътрешна мотивация. „Вие демонстрирахте и двете неща и затова съм сигурен, че ще бъдете добри студенти“, посочи ректорът.

Ректорът проф. д.ик.н. Стати Статев

Проф. Статев подложи средношколците на своеобразен тест с въпросите „Колко голямо е академичното семейство на УНСС?“ и „Колко възпитаници и преподаватели на университета са заемали високи длъжности в 15-те демократични правителства?“. Ректорът изтъкна, че УНСС е най-големият университет в страната със своите над 22 000 студенти и най-големият бизнес университет в Източна Европа. Шестима са премиерите, седмина - външните министри, 14 са министрите на финансите, чиято биография е тясно свързана с нашия университет.

Доц. д-р Стела Ралева представя обучението в университета

Доц. д-р Стела Ралева приветства отличените средношколци от името на катедра „Икономикс“. Икономикс е трудна и широокообхватна специалност, която дава много възможности, посочи тя и очерта стъпките в обучението, избора на специалност след втори курс и възможностите за магистратура. Не забравяйте учителите си, които в значителна степен са спомогнали за вашия успех, поздрави учениците за постигнатите резултати зам.-ректорът. „Очакваме ви скоро като наши колеги!“.

Сертификат за Трифон, който първи получи своя документ от ректора

Ректорът проф. Статев и зам.-ректорът доц. Ралева връчиха сертификатите на победителите в Националното състезание по икономикс.

Победителите с ректора и бъдещите си преподаватели
Пред паметника на проф. Стефан Бобчев - основател и първи ректор на УНСС

 

Галерия снимки от Ректорът връчи сертификати на победителите в Националното състезание по икономик ...