И политолозите облякоха тоги за дипломирането си

петък, 16 декември 2016 16:19

Бакалаврите и магистрите от специалност „Политология“ също се дипломираха.  Официалната церемония по връчването на дипломите им се състоя в зала „Тържествена“ и на нея присъстваха доц. д-р Стела Ралева, зам.-ректор на университета, доц. д-р Блага Благоева, ръководител на катедра „Политология“,  доц. д-р Елена Симеонова, научен секретар на катедрата, проф. д-р Георги Янков, заслужил професор на УНСС, проф. д.ист.н. Трендафил Митев, проф. д.с.н. Михаил Мирчев, доц. д-р Ивка Цакова, доц. д-р Симеон Асенов и други преподаватели, както и гостите на събитието – възпитаниците на катедрата Явор Кирилов, личен секретар на Симеон Сакскобургготски, и Мария Янева, завършила с първия випуск на специалността, мениджър.

В зала "Тържествена"
Доц. Симеонова, доц. Благоева, доц. Ралева и Явор Кирилов (отляво надясно)

Завършихте вашата бакалавърска или магистърска степен в една от най-елитните катедри, определящи в голяма степен академичния облик на УНСС, изтъкна доц. Ралева, която поздрави абсолвентите от името на ректора на университета проф. д.ик.н. Стати Статев. Много устрем, усърдие, упоритост и целеустременост,  пожела на дипломантите тя, „защото ви предстои да се реализирате в една трудна и турбулентна среда“. Ще трябва да вземате трудни решения и да останете верни на съвестта си. Само така ще се чувствате удовлетворени, посочи доц. Ралева.

Доц. Стела Ралева

Това е специален ден, в който се вълнувам повече от обикновено, защото съм тук не да ви чета лекции, а да ви поздравя, че заслужено получавате един от най-важните си сертификати в живота, изрази емоционалната си съпричастност доц. Благоева.   Гордеем се с вас! В годините заедно се учихме на академизъм, на морал, на човечност… Благодаря ви за колегиалните жестове. Знайте, че в наше лице винаги ще имате приятели, посочи ръководителят на катедрата.

Доц. Блага Благоева

Имайте самочувствието на хора, завършили модерна специалност в елитен университет, отбеляза доц. Благоева. На добър час, пораснали момчета и момичета!

Постигнали сте немалко, предстои ви интересно бъдеще, резюмира опита и прогнозите си Явор Кирилов. Когато си поставите една цел – гонете я, решение винаги се намира. И бъдете приятели с колегите и преподавателите.

Явор Кирилов

Тук са част от моите преподаватели, тук са и мои колеги от випуска, които вече са преподаватели, сподели Мария Янева, която изрази гордостта си от това, че е завършила тази „изключителна специалност в най-добрата катедра“.

Мария Янева

Отличниците на випуска получиха грамоти и книги за награда, с подаръци бяха отличени и завършилите с много добър успех.

Галерия снимки от И политолозите облякоха тоги за дипломирането си ...