Дипломираха се 150-те бакалаври от специалност "Финанси"

четвъртък, 15 декември 2016 14:22

На тържествена церемония в аула „Максима“ официално бяха връчени дипломите на бакалаврите от специалност "Финанси", дипломирали се през юли и септември 2016 г. 150-те абсолвенти получиха дипломи сред аплодисментите на своите преподаватели, близки и приятели.

Абсолвенти

Благодаря на всички, които се присъединиха към тази церемония, отбеляза в приветствието си доц. д-р Пресияна Ненкова, ръководител на катедра „Финанси“. Дипломите са вашите заслужени награди за положения труд, те са заявка за осъществяване на мечтите и целите ви, обърна се тя към бакалаврите. За четири години научихте много и израснахте като личности, но не бяхте сами. За нас беше привилегия да сме с вас в този извървян път.

Доц. Ненкова

Сред бурята от емоции сега присъства и чувството за сигурност, сподели вълненията доц. Ненкова. Тя напомни, че това е и ден за признателност към родителите и близките, подкрепяли студентите през изминалите години. Доц. Ненкова цитира част от речта на главния изпълнителен директор на „Apple” Стив Джобс от 2005 г. по случай дипломирането на випуск от университета в Станфорд и пожела на възпитаниците си да имат куража да следват сърцето и мечтите се.

В аула "Максима"

Това е щастлив ден за абсолвентите и за катедра „Финанси“, посочи зам.-ректорът на университета доц. д-р Стела Ралева, която приветства бакалаврите от името на ректора на УНСС проф. д.ик.н. Стати Статев. Дипломирате се в най-големия и най-престижния български университет, в една от водещите катедри и най-предпочитаните специалности, изтъкна тя. Бъдете все така красиви и лъчезарни, упорити и устремени. И винаги помнете началото – вашата Алма Матер, вашия факултет и вашата катедра.

Доц. Ралева

Търсех думите, с които да опиша как се чувствам. Минах през „гордост“, след това през „удовлетворение“, но истината е че изпитах трепет от спомените тук, сподели пред дипломантите Атанас Динков, мениджър на Корпоративен център в банка ДСК, възпитаник на катедра „Финанси“. За мен това е най-елитната специалност в УНСС и се надявам да бъдете повече от успешни, пожела той на бакалаврите.

Атанас Динков

С думи на благодарност отличникът на випуска Ивайло Пенчев се обърна към преподавателите, поздрави колегите си за успешното дипломиране и изрази признателност към родителите. Казваха ми, че „Финанси“ по традиция е най-добрата в университета, припомни си той, но смятах, че това твърдение е пресилено. Сега съм убеден, че е така и зная, че за четири години спечелих много – знания, приятели, израснах не само в академичен, но и в личностен план, посочи абсолвентът (на снимката долу).

Тринадесет бяха отличниците на Випуск 2016, които освен диплома получиха и грамота „Бакалавър-отличник“ и поздравително писмо от декана на Финансово-счетоводния факултет проф. Снежана Башева. Имената им бяха вписани в Книгата на декана на факултета.

Галерия снимки от Дипломираха се 150-те бакалаври от специалност "Финанси" ...