Осмодекемврийски спортен празник 2016

сряда, 14 декември 2016 9:07

Ежегодният осмодекемврийски спортен празник на УНСС се състоя и тази година в СК „Бонсист”. Празникът бе организиран от катедра „Физическо възпитание и спорт” по случай 8-ми декември. На празника присъстваха доц. д-р Миланка Славова, зам.-ректор по обучението в ОКС „бакалавър” и продължаващо обучение, ст. преп. д-р Спас Ставрев, ръководител на катедра „Физическо възпитание и спорт“, Денис Димитров, председател на Студентския съвет, ветерани, преподаватели, студенти, гости.   

Отличията

През 2016 година УНСС постигна най-доброто си класиране в Националната студентска универсиада. Спортистите от представителните ни отбори извоюваха второ място в комплексното класиране. Това е с едно място по-нагоре, в сравнение с миналогодишното ни 3-то място. Всички спортисти бяха посрещнати с аплодисменти, докато влизаха под шпалира на мажоретките (на снимката долу).

Доц. Славова честити празника и поздрави присъстващите от името на ректорското ръководство. „Да си добър студент не е лесно, но да съчетаваш ученето със спортните умения – това е голямо предизвикателство. Много сме горди, че в УНСС има толкова добри отбори”, добави доц. Славова. „Да имаш високи спортни умения е много трудно. Разбира се, аматьорският спорт е този, който ражда победителите или създава условията за това. Пожелавам успех на днешните състезания, да се състезавате честно и без контузии“, завърши доц. Славова.  

Доц. Славова поздравява участниците в спортния празник

Своето приветствие поднесе и д-р Ставрев. „Изключително успешна бе 2016 г. за УНСС в спорта. Класирахме се на призовото второ място в Националната студентска универсиада, плътно зад Националната спортна академия“, каза д-р Ставрев. Той благодари на ръководството на УНСС и на студентите за спортните им успехи и им пожела да носят още слава на своя университет.

Д-р Ставрев приветства спортистите
Нашите момичета

Д-р Ставрев добави, че от тази година е учредена и нова награда за отбор на годината. Тя бе спечелена от мъжкия тим на плувците, а наградата бе връчена от доц. Славова, която пожела още успехи (на снимката долу).

Наградата за треньор на годината, която се връчва също за първи път, бе спечелена от треньора на мъжкия отбор на плувците – ст. преп. Светлана Цонева, която й бе връчена от д-р Ставрев.  Ст. пр. Цонева благодари за наградите и на отбора си за спечелените медали и положителните емоции (на снимката долу).

Денис Димитров също направи обръщение. Той поздрави спортистите за техните постижения и им пожела да прекарат страхотно спортния празник, да премине както подобава и без контузии.

Денис Димитров пожелава на колегите си успех в спорния празник
По време на събитието

За празничното настроение допринесоха и нашите студенти Мони, Мири, Туци и Ками, от хип-хоп танцово училище „uMove”, които представиха своя танц. Михаела Велинова и Калоян Нинов от спортен клуб Акро-тамп София с треньор Красимира Василева представиха акробатично съчетание и получиха много аплодисменти. За първи път в празника ни се включиха и младите таланти от танцовата школа Денс Академи, които също бяха посрещнати топло от публиката. И за финал, но не на последно място по важност, бе представен танцът на момичетата от отбора ни по аеробика и чиърлидинг с треньор Милена Игнатова. Танц, с който спечелиха сребърните медали на международен турнир в Мадрид.

Ето и самите успехи на отборите ни в различните видове спорт.

Аеробика и чиърлидинг – Тимът със своите оригинални изпълнения спечели бронзовите медали в студентския шампионат. Мажоретките ни завоюваха сребърните медали на международен турнир в Мадрид. Треньори на отбора са преподавателите Милена Игнатова и Ива Барова.

Волейбол мъже – Волейболистите ни се класираха на четвъртото място в студентското първенство. Треньор на тима е ст. преп. д-р Петър Иванов. Женският ни отбор обра медалите на летните университетски игри в Камчия. Треньор на тима е ст. преп. д-р. Ралица Арсова. Спортистите, които участваха в летните университетски игри, заслужиха и купата за феърплей.

Баскетбол жени – Отборът спечели бронзовите медали в Националната универсиада, а в аматьорската лига станаха шампионки. Треньор на отбора е преподавател д-р Венцислав Йорданов.

Баскетбол мъже – Момчетата на треньора Спас Ставрев са четвърти в студентското първенство на 3х3 и пети в баскетболния шампионат.

Лека атлетика – Лекоатлетите ни записаха в актива си 6 сребърни и 4 бронзови медала. Женският тим спечели второто място в отборната надпревара, а мъжете се класираха трети. Треньор на атлетите е ст. преп. д-р Екатерина Тошева.

Тенис на корт – Женският ни отбор взе бронзовите медали в студентското първенство, а мъжкият завърши на четвърто място. Треньор на отбора е ст. преп. Кирил Германлиев.

Тенис на маса – Състезателите ни завоюваха златен, сребърен и бронзови медали в университетския шампионат. Треньор на отборите е ст. преп. Елена Монева.

Футбол – Тимът ни се класира на трето място в Националната универсиада и на четвърто място в градското първенство в София. В градския шампионат по футзал студентите ни станаха вицешампиони, а също така спечелиха бронзовите отличия в държавното първенство по футзал. Треньор на отборите е ст. преп. д-р Иван Стоилов.

Спортно катерене – Отборът ни спечели бронзов медал в Националния университетски шампионат. Треньор на отборите ни е преп. Мария Георгиева.

Шахмат – Шахматистите ни се пребориха за сребърните отличия в студентското първенство водени от Стефан Добрев.

Плуване – АБСОЛЮТНИ ШАМПИОНИ ЗА 2016 г.

Мъже – Тимът спечели шампионската купа в Националната универсиада „Пролет 2016“, а преди броени дни затвърди лидерското си място със златните медали в университетския шампионат „Есен“. Плувците ни завоюваха 23 златни, 16 сребърни и 6 бронзови медала. Треньор на отбора е ст. преп. Светла Цонева.

Жени – Отборът се пребори за второто място в комплексното класиране в Националната универсиада „Пролет“ и спечели третото място в Националния университетски шампионат „Есен“. Общо момичетата завоюваха 3 сребърни и 6 бронзови медала. Треньор на отбора е ст. преп. д-р Севдалина Стоянова.

Купите и медалите спечелени от нашите отбори може да видите във витрините на спортната слава на УНСС в централната сграда и във фоайето на СК„Бонсист”.

 

Галерия снимки от Осмодекемврийски спортен празник 2016 ...