Дипломираха се бакалаврите от Випуск 2016 на специалност „Счетоводство“

вторник, 13 декември 2016 15:31

На тържествена церемония в аула „Максима“ се дипломира випуск 2016 на специалността „Счетоводство“. Седемнадесет отличници-бакалаври получиха и грамоти, а имената им бяха вписани в Книгата на декана на Финансово-счетоводния факултет, оставящи в историята му поредната забележителна страница.

Бакалаврите

На събитието присъстваха доц. д-р Стела Ралева, зам.-ректор на УНСС, проф. д-р Снежана Башева, декан на Финансово-счетоводния факултет и ръководител на катедра „Счетоводство и анализ“, проф. д-р Даниела Фесчиян, зам.-ръководител на катедрата, гл.ас. д-р Михаил Мусов, научен секретар на катедрата, проф. д.ик.н. Иван Душанов, доайен на катедрата, проф. д-р Стоян Стоянов, заслужил професор на УНСС, почетен ръководител на катедрата и директор на Университетския център по стандартизация, анализ и отит на финансовия отчет, както и много преподаватели, близки и приятели на абсолвентите.

Проф. Башева приветства абсолвентите. Вдясно: доц. Ралева, проф. Стоянов, проф. Фесчиян, проф. Душанов, д-р Мусов

Проф. д-р Снежана Башева  направи равносметка за изминалото време. Преди четири години, когато бяхте първокурсници, ви посрещнахме с „Добре дошли“ в професионалното направление „Финанси, счетоводство и контрол“, след две години кандидатствахте и станахте студенти в специалността „Счетоводство“, а днес ви изпращаме с „Довиждане“, посочи тя. Но раздялата е символична, добави деканът като изтъкна, че повечето от бакалаврите вече се обучават в магистърската степен.

В аула "Максима"

Гордеем се, че бяхте наши студенти, заяви проф. Башева. Навлизате в друг свят, където победител е по-бързият, където жизненият цикъл на компетенциите е много къс. Имате фундамента, от който да надграждате, посочи ръководителят на катедрата. Вие сте прекрасни млади хора и ние вярваме във вас!

Проф. Башева показва Книгата на декана, в която са вписани имената на отличниците от Випуск 2016

Това е наистина паметен ден, защото завършвате най-големия икономически университет в Югоизточна Европа, лидер във висшето образование на България, изтъкна доц. Ралева. Тя приветства бакалаврите от името на ректора проф. д.ик.н. Стати Статев. Поставете си високи цели, полагайте усилия за тяхното реализиране, каза зам.-ректорът и призова абсолвентите: УНСС е вашият университет, тук са вашите преподаватели, които винаги ще се отзоват за помощ и съдействие.

Доц. Ралева приветства бакалаврите

Доц. Ралева връчи дипломите на отличниците бакалаври: Симона Ангелова, Захарина Лазарова, Мария Чилингирова, Атанас Радулов, Антония Станева…

Зам.-ректорът връчва дипломата на бакалавър-отличник

Днес в тази зала преживявате незабравим паметен ден. Получавате дипломи от най-стария икономически университет у нас и това е достойно завоюван пътен лист за професията, зелена светлина на семафора на творческия живот, който е пред вас. С тези думи доайенът на катедрата проф. Душанов поздрави абсолвентите и също връчи дипломи (на снимките долу).

Повечето от вас продължават в магистърските програми, което е важно за по-нататъшното ви развитие, за натрупването на знания и умения, изтъкна пред бакалаврите и проф. Стоянов. Не забравяйте че доброто образование означава добра работа и успех, напомни той (на снимката долу).

Проф. Башева поздравява дипломант

Абсолвентите бяха приветствани и от проф. Фесчиян, зам.-ръководител на катедрата и зам.-председател на Асоциацията на икономическите училища в България (на снимката долу).

 

Галерия снимки от Дипломираха се бакалаврите от Випуск 2016 на специалност „Счетоводство“ ...