Младежкият икономически форум 2016 срещна студентите с бизнесмена Стефан Шарлопов

петък, 02 декември 2016 12:53

Среща на студенти и гости на УНСС със Стефан Шарлопов, който беше лектор в тазгодишното издание на Младежкия икономически форум (МИФ), изпълни аула „Максима”.

Денис Димитров, председател на Студентския съвет, приветства присъстващите и открои основното в завършващата тридневна програма на МИФ 2016 – публичните лекции и обучения в най-големия бизнес форум за студенти и млади хора в България. Събитието бе организирано от Студентския съвет при УНСС и неговата цел бе да събере на едно място студенти и младежи от цялата страна с някои от най-успешните представители на бизнеса, икономиката и личностното развитие у нас, посочи той. Председателят на Студентския съвет изрази надежда, че по време на форума студентите са осъществили полезни контакти, осмислили са споделения от известни личности опит, участвали са в практическите обучения, водени от доказани експерти на големи компании у нас.

Денис Димитров открива срещата с бизнесмена Шарлопов (вдясно)

Гостът разказа за себе си в минало и настояще време. „Горд съм, че съм българин”, изтъкна той. Според Шарлопов  всеки един гражданин трябва да допринася за държавата си, защото „всеки един проспериращ човек е част от националния продукт”. Това което се случва в България, зависи единствено от нас, категоричен бе бизнесменът.

В аула "Максима"

Шарлопов увери студентите, че "успехът се изгражда с труд, постоянство, амбиция и позитивизъм”.

По време на лекцията

„Не мислете, че ние ще управляваме България. Вие сте на ход”, допълни той и коментира изминалите 27 години на преход.

„Един бизнес има от 8 до 10 години живот”, сподели той, като уточни, че след това той или трябва да се продаде, или да се направят нови инвестиции. Според него успехът не идва с първата крачка, а трябва много постоянство. „Вечер мислете какво сте направили, а сутрин действайте”, посъветва той.

Стефан Шарлопов

Събитието продължи с дискусия. Организаторите връчиха на Стефан Шарлопов плакет в знак на благодарност.

Галерия снимки от Младежкият икономически форум 2016 срещна студентите с бизнесмена Стефан Шарлопо ...